2011. december 17.

Disney On Ice - Hercegnők és Hősök

Helyszín: Budapest,Papp László Budapest Sportaréna
Kezdési időpont: 11:00

Gyere Ariellel, aki epedve várja, hogy felfedezze a világot a hullámok felett; Eric herceggel, aki megtöri Ursula átkát, hogy visszaszerezze igaz szerelmét.


Találkozz Fülöp herceggel, amint legyőzi a gonosz Demónát, aki tüzet okádó sárkánnyá változva akarja megakadályozni, hogy a hős felébressze Csipkerózsikát évszázados álmából.


Fedezz fel Te is Aladinnal és Jázminnal együtt egy egészen új világot.


Tátva marad a szád, amikor a szemeid előtt válnak valóra Hamupipőke, Belle, Hófehérke és Tiana álmai.


Csak kívánnod kell, és személyesen találkozhatsz a magasra szökkenő, vakmerő légtornászokkal, lélegzetelállító jegtáncosokkal és a szeretni való Disney-kedvencekkel.


Bemutatkozik a Disney legújabb hercegnője, Aranyhaj is. Nézd meg Te is a Disney on Ice - Hercegnők és Hősök előadását - ha hiszel hősökben, te magad is hős lehetsz.


Az előadási napokon az este 7 órai előadásokra kedvezőbb árú jegyek kaphatók.

Karácsonyi gyerekprogram

Helyszín: Budapest,Millenáris Fogadó
Kezdési időpont: 13:00
10.00-16.00 Baba Bú-Jó - Játszóház kicsiknek

A játék, a játszani tudás velünk született képesség, amelyet a mai világban gyorsan elfelejtünk, pedig egész életünk során szükségünk van rá. Az értékes játék tanulható és tanítható.


A Baba Bú-Jó programjain szülők és gyerekek játszanak együtt, olyan játékokat, amelyeket akár otthon is tudnak folytatni közösen.


10.00-16.00 Csiribiri kézműves műhely

Karácsonyfadísz-készítés, tűzzománc, mézeskalácssütés.


10.00 Lépegető - élőzenés karácsonyi táncház

"Duda duda szőrös duda..."


11.00 Ciróka Bábszínház: A téli tücsök meséi

A híres-hírhedt bogarász, Bogaras Barnabás professzor szobájában furcsa dolgok történnek: a sarokból időnként gyanús ciripelés hallatszik! Hát persze! Amikor egy tücsök telel a ládában... És amíg telel, mesél a nyárról. Mókás történeteket idéz fel a fájós fogú vakondról, a szájhős cincérről, a nyúl és a kígyó versenyfutásáról. Csukás István közismert könyvéből három mulatságos mese kel életre a 25 éves Ciróka színpadán.


Csukás István meséjéből bábszínpadra írta: Zalán Tibor | Tervezte: Horváth Mária | Zene: Ágoston Béla | Rendezte: Rumi László | Játsszák: Krucsó Júlia Rita, Szörényi Julcsi, Tímár Zoltán


Az előadás 4 éven felülieknek ajánlott.


12.00-13.00 Karácsonyi dalok, mondókák tanulása, éneklése - az Apró Színház közreműködésével

13.00-14.00 Szeretet - drámafoglalkozás a szegénységről, önzetlenségről, szeretetről - az Apró Színház közreműködésével

Ajánlott korosztály: 6-12 évesek.


15.00 VSG Kamarabalett: A rendíthetetlen ólomkatona - táncmese

Az izgalmas táncos feldolgozás hagyományosan tele van humoros jelenetekkel. A szuronyos puskát tartó fess és bátor ólomkatona a fiúknak, a valódi tüllruhás és spicc cipős balerina pedig a kislány nézőknek okoz majd nagy örömöt. A mű különlegessége, hogy az előadás egyfajta összművészeti bemutató is, hiszen a klasszikus zenei aláfestéssel futó látványos táncjelenetek mellett néhány esetben bábjáték segítségével meséljük el főhősünk kalandos utazását. Csodás meseszínhelyek varázslatos váltakozása teszi feledhetetlenné a táncmesét. Az előadás örök érvényű üzenete pedig nem más, mint hogy a hősiesség és az egymás iránti bátor kiállás tűzön-vízen keresztül is győzhet a gonosz felett!


16.00 Az Üveghegy Társulat bemutatkozó koncertje

A Millenáris karácsonyi ajándékként mutatja be a vadonatúj, még soha nem látott Üveghegy Társulat első zenés meseelőadását. A méltán világhírű jazzmuzsikusok Sárik Péter vezetésével - gyermeki énjüket előtérbe engedve - szövetkeztek egy gyermeklelkű mesemondóval, Bátky Andrással, hogy megteremtsenek egy új műfajt, a jazz-mesét. Ez varázslatosan könnyed szórakozást nyújt mindenkinek, és könnyedén elvarázsol gyermeket, felnőttet egyaránt. Mesét látunk, hallunk, amelyet hangulataiban tökéletesen körülölelő zene kísér, miközben egy kislány kalandjait követhetjük végig az úton, amint a világot körbejárva végül talán hazaér. Az előadásban a mese prózájába illeszkedő hét csodás dalt is hallunk - Bíró Eszter előadásában.


Az Üveghegy Társulat: Bíró Eszter - ének | Sárik Péter - zongora | Bátky András - mese | FODO - ütőhangszerek | Berdisz Tamás - dob | Frey György - basszusgitár | Ávéd János - szaxofon

Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár

Helyszín: Gyenesdiás,Községháza
Kezdési időpont: 16:00

Advent alkalmából jó hangulattal, sült gesztenyével és forralt borral várja Önt és kedves családját december 17-18-án, 16 órától a Községháza előtti téren a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület!


2011. december 17.

16.00 A rendezvény megnyitása, gesztenyesütés


16.30-18.30 Játszóház a Varázshangok az Egészségért Egyesülettel


17.00 A Gyenesdiási Általános Iskola Drámacsoportjának és Énekkarának karácsonyi műsora


18.00 Adventi Gyertyagyújtás a Községháza melletti Betlehemnél


19.00 Tombolasorsolás


2011. december 18.

16.00 A Vásár megnyitása, gesztenyesütés


16.30-18.30 Játszóház a Varázshangok az Egészségért Egyesület szervezésében


17.00 Karácsonnyi dalcsokor a Gyenesdiási Dalárda előadásában


18.00 Karácsonyi halászlékóstolás


18.30 Gesztenyés sütemények, mézeskalács házikók versenyének eredményhirdetése


19.00 Tombolasorsolás


A kétnapos programot karácsonyi vásár kíséri.


A versenyen résztvevő gesztenyés süteményeket és mézeskalácsos házikókat 2011. december 18-án vasárnap 16 óráig várjuk a Községháza épületébe.


A programváltoztatás joga fenntartva!


További információ a Gyenesdiási Turisztiai Egyesület 06 83/511-790-os telefonszámán vagy a gyenesdias@tourinform.hu e-mail címen.

KATÁNG LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

Helyszín: Budapest,Aranytíz Kultúrház
Kezdési időpont: 16:00

Ismét meglepetéssel kedveskedik kis és nagy barátainak a családoknak zenélő Katáng zenekar.


Ünnepre hangoló karácsonyi lemezt készítettek Itt van a szép, víg karácsony címmel. Szokásukhoz híven magyar költők, többek között Dsida Jenő, Gazdag Erzsi és József Attila téli és karácsonyi gyerekverseiből gyűjtöttek össze egy csokorra valót. A lemezen hallható tíz bensőséges dal elvezet minket a tél beköszöntétől a meghitt családi ünnepet jelző harangszóig. Utunk hófehér mezők völgyei és dombjai között visz, ahol a favágók fenyőfával etetik a tűz fészkén kelt lángmadárkát. A dalok különleges, egyedi hangszerelésben szólalnak meg: a kelta hárfa békésen megfér a harmonikával, furulyákkal, a gitárral, a nagybőgővel és a különféle dobokkal, ritmushangszerekkel.


A Naphegy Kiadó gondozásában megjelent lemez élőben 2011. december 17-én, 16 órakor hallható az Aranytíz Kultúrházban.


A koncert ajándék, a belépés díjtalan.

36. Nemzetközi Formációs Táncfesztivál Miskolc

Helyszín: Miskolc, Generali Aréna
Kezdési időpont: 19:00

Idén immár 36. alkalommal kerül megrendezésre Miskolc városának egyik legszínvonalasabb eseménye, a Nemzetközi Formációs Táncfesztivál, amely évről évre méltán tart számot városunk lakóinak és az ide érkező turisták érdeklődésére. Itt találkoznak a táncos produkciók legnívósabb hazai és nemzetközi előadói, akik ez alkalommal nagyszabású gálaműsor keretén belül kápráztatják el a nézőközönséget professzionális standard, latin és modern tánc elő-adásaikkal.


December 17-én, szombaton a Városi Szabadidőközpontban 15 fellépő csoport 25 produkcióval vesz részt a rendezvényen, köztük Magyarország legjobb felnőtt és gyermek formációi. A fellépők között köszönthetjük a Tűzvirág Tánccsoportot Paksról, akik számos hazai és nemzetközi fesztiválon értek már el kiemelkedő helyezést, a debreceni Valcer Táncstúdiót, akik egészen a latin Világbajnoki középdöntőig jutottak. Miskolcra érkezik a nagy kedvenc, a Botafogo Táncegyüttes Budapestről, akik a Sakk című táncszínházi produkcióból Vivaldi zenére készített koreográfiájukat is bemutatják, valamint a Dudance Tánccsoport Pécelről latin felnőtt és gyermek produkciókkal.


A fellépők sorának azonban nincs vége, mert parkettre lépnek a Ten Dance TSE, a Kaffka Margit Általános Iskola és AMI növendékei, és megmutatja tudását az eLTE Hip-Hop Modern Tánccsoport, a T-Dance Tánciskola és a 2011-ben Nívódíjat kapott 4-Dance Táncstúdió is. A közönség láthatja a sajószentpéteri Freedance Tánccsoportot is, akik több hazai megmérettetésen értek el szép helyezést.


Egyéni párosok közül Süttő Roland és Tombácz Anikó bemutatóját csodálhatja meg a nagyérdemű, akik hazánkat és Miskolcot rangos világversenyeken képviselik; idén novemberben Kínában a 10 Tánc Világbajnokságon versenyeztek.


A Gálaműsoron természetesen részt vesz a házigazda Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági Ház méltán népszerű, és igen eredményes KÖDMÖN Formációs Táncegyüttese és Miskolci Mazsorett Együttese is.


A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Formációs Táncfesztiválra meghívást kaptak külföldi együttesek: a Lengyel Bajnokság latin 3. helyezettje, az A-Z Scoola Tánccsoport, valamint az erdélyi Mini Maxi Dance Club formációja.

Vicente Amigo: Paseo de Gracia Flamenco-est

Helyszín: Budapest,Művészetek Palotája,Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Kezdési időpont: 19:30

Közreműködik: Antonio Fernández Perona - gitár, Francisco Gonzalez Agudo - ütőhangszerek, Patricio Cámara Alonso - ütőhangszerek, Rafael Usero Vilches - ének, Juan M. Ruiz - basszusgitár, Daniel Navarro Mu%u0144oz - tánc


Új élettel, varázsos tartalommal tölti meg a flamencót a negyvennégy éves Vicente Amigo gitáros, akit már most Paco de Lucia trónörököseként emlegetnek. Córdobában nőtt fel, most is ott él, de Guadalcanalban (Sevilla tartomány) született, nyolcéves korában kapta első gitárját. Hamar meglátta, hogy az érzelmek kifejezésében a hangszernek óriásiak a lehetőségei. Tudását Manolo Sanlúcar mellett játszva tökéletesítette. Szólópályára lépve kialakult felfogásának az a jellegzetessége, hogy nem akarja a flamenco stiláris kereteit mindenáron felrúgni, de gyönyörködtető variációi, rögtönzései és szerzeményei azokat a modernizálás irányába tágítják. Közreműködött a leghíresebb énekesek, például Camarón de la Isla, Carmen Linares, José Mercé és El Pele felvételein. Saját neve alatt kiadott lemezei komoly fejlődési pályáról adnak számot, de az áttörést tizenegy éve a Ciudad de las Ideas hozta meg.


Azóta bejárta szinte az egész világot, igaz, Magyarországon most debütál. Rengeteg első helyet, díjat és elismerést kapott, a Premios de la Músicát, a Latin Grammyt, a córdobai díszpolgárságot stb. Dolgozott több szimfonikus zenekar és a Vince Mendoza vezette Metropol szólistajaként is, a Spanyol Nemzeti Balett tűzte műsorra szerzeményeit. Egyre nagyobb hírnevének köszönhetően John McLaughlin, Al Di Meola, David Bowie, Keith Richards, Bob Dylan, Milton Nascimento, Sting, Eliane Elias és Paco de Lucía voltak alkalmi muzsikustársai.


Rendező: Művészetek Palotája


Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatja.


Jegyárak: 3500, 4900, 6900, 8900 Ft

Salsa Palota

Helyszín: Budapest,Aranytíz Kultúrház
Kezdési időpont: 21:00

December 17-én a Salsa Palota INGYENES, ezzel kíván áldott karácsonyt az Aranytíz!


A "PALACIO de la SALSA", vagyis SALSA PALOTA, olyan rendezvény, melynek nagy tradíciói vannak Kubában, Havannában, és amely itt Budapesten szintén hagyományt teremt. Ez egy olyan hely, ahol minden szombaton a latin zene (főleg SALSA, de Merengue, Samba, ChaChaCha és Bachata is) szerelmesei kedvükre gyakorolhatják kedvenc táncaikat, azoknak pedig, akik nem ismerik a lépéseket, de nagyon kedvelik ezt a zenei stílust, itt lehetőségük nyílik arra, hogy belekóstoljanak a latin táncokba. A rendezvénysorozat házigazdái a Magyarországon élő legfontosabb latin DJ-k közül José DJ (Cuba) és DJ Antonio (Italia) lesznek a házigazdái.


PROGRAM:


21.00- 22.00 kezdő Salsa tanfolyam (belépő: 1500.- amely tartalmazza a buli belépőt)


22.00 - 03.00 Salsa buli!


Forró hangulat a legújabb latin zenékre!


Házigazdák: José DJ (Cuba) & DJ Antonio (Italia)


Belépő: 1 000 Ft


Ha szeretnél jobban elmélyedni a salsa-kultúrában látogass el honlapunkra, (www.salsadecuba.hu), ahol mindent megtudhatsz a táncokról, a hangszerekről, Kubáról. Beleolvashatsz dalszövegeinkbe, megtekintheted fotóalbumunkat és beavatunk a latin koktélok rejtelmeibe is.


Szeretettel várjuk tehát minden szombaton "PALACIO de la SALSA"- ban!


www.palaciodelasalsa.hu


info@palaciodelasalsa.hu

Programnaptár

vissza most előre
2011. december
H K Sz Cs P Sz V
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Pirula Trend