Hirdetés
2011. december 13.

FILMÍRÓ NAPOK A MILLENÁRISON

Helyszín: Budapest, Millenáris, Csodák Palotája, D előadó
Kezdési időpont: 16:00

2011 őszén ismét a forgatókönyvírásra irányítjuk a fókuszt - elindítjuk a Filmíró Napok programsorozatot, a Nemzeti Filmalap, a Fade In és a Millenáris együttműködésében. A fórum első panelbeszélgetésén bemutatjuk a magyar sorozatírás legfontosabb szereplőit.


Az eseményre a belépés díjtalan.


Mi a helyzet a megváltozott magyar filmes szisztémában a forgatókönyvekkel? Milyen lehetőségekre találhat ma egy magyar forgatókönyvíró? Jobbak lesznek-e a magyar forgatókönyvek, és jobbak lesznek-e ettől a filmek? Ilyen témákról fogjuk beszéltetni a mai magyar film- és televíziós írás kulcsszereplőit. A fórum első két panelbeszélgetésén megismerhetjük a Nemzeti Filmalap filmterv-fejlesztési koncepcióját, és bemutatjuk a magyar sorozatírás legfontosabb szereplőit!


A jelszó: forgatókönyv


Forgatókönyv-fejlesztés a Nemzeti Filmalapnál

Az idén megalakult Nemzeti Filmalapnál a hírek szerint a forgatókönyvek minősége lesz az elsődleges szempont, ami alapján megítélik a támogatásra pályázó filmterveket. Sőt, a kiválasztott projektek forgatókönyveit az alkotókkal folytatott műhelymunka keretében fogják fejleszteni a Filmalap konzultánsainak segítségével. Milyen szempontok szerint fogják kiválasztani a könyveket, és milyen metódus szerint fejlesztik majd őket? Megmarad-e a magyar filmek sokszínűsége? Vannak-e más lehetőségei egy magyar forgatókönyvírónak, ha a filmjét a vásznon akarja látni? Milyen történetekre van ma szükség Magyarországon? Miközben megvitatjuk ezeket a problémákat, lehetőséget biztosítunk a közönségnek is, hogy föltegyék kérdéseiket és kifejtsék véleményüket.


Meghívott vendégek:  • Andrew G. Vajna, filmügyi kormánybiztos
  • Divinyi Réka, a Nemzeti Filmalap forgatókönyv-fejlesztő szekciójának vezetője
  • Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. vezérigazgatója
  • Hegedüs Bálint, forgatókönyvíró, a Nemzeti Filmalap forgatókönyv-tanácsadója
  • Németh Gábor, író-forgatókönyvíró, az SZFE forgatókönyvíró szakának művésztanára
  • Tasnádi István, forgatókönyvíró-drámaíró
  • Zomborácz Virág, forgatókönyvíró
Moderátor: Köbli Norbert


A programokat mindkét alkalommal állófogadás zárja, lehetőséget nyújtva a résztvevők számára a kapcsolatépítésre és a kötetlen tapasztalatcserére.


A Filmíró Napokat 2012. februárjától havi rendszerességgel kívánjuk folytatni. A tavaszi program keretében a Filmalap meghív egy-egy világhírű forgatókönyvírót, hogy havi egy hétvégén mesterkurzust tartson a filmírás elméletében elmélyülni kívánó érdeklődők számára.


Kontakt: info@fadein.eu


Libor Anita


Kövesd az eseményt a Facebook-on!

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2011. december
H K Sz Cs P Sz V
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend