Hirdetés
2011. december 11.

Hungarocomix - képregénykiállítás és vásár

Helyszín: Budapest, Millenáris, Fogadó
Kezdési időpont: 10:00

A Magyar Képregény Szövetség év végi szokásos, nagyszabású képregényes összeröffenésre invitálja a rajongókat, érdeklődőket, családokat december 11-én a Millenárison! Új képregényes megjelenések, egész napos szórakoztató, szakmai és gyermekprogramok várnak 10-től 18 óráig a Fogadóban!


Jegyár: 200 Ft


Támogatók


Hungarocomix


A Magyar Képregény Szövetség év végi szokásos, nagyszabású képregényes kiállítása és vására, a Hungarocomix idén minden eddiginél színesebb programokkal várja az érdeklődőket; 5 helyszínen zajlanak majd a programok, és 2 kiállítás is megtekinthető lesz a nap folyamán.


Miután mindenki bevásárolt a legújabb hazai és külföldi képregényes újdonságokból, és persze beszerezte az idei év hazai képregényes szenzációját a Képregény Akadémia "Pinkhell" című magazinjának legújabb, 8. számát, elmerülhet a programok sűrűjében.


A nap folyamán kiderül, ki lesz az év valódi magyar szuperhőse, lesz képregénycsata, tiszteletét teszi a rendezvényen a Besenyő család, de lesznek konzoljátékok és filmvetítés is.


Akiket komolyabban érdekel a képregény, ők számos szakmai programon vehetnek részt; izgalmas előadásokat hallgathatnak az amerikai DC kiadóról, a képregényekben Szuperhősként megjelenő Jézusról, a gyűjtők számára legértékesebb képregényekről. A Hungarocomixon sor kerül az első hazai képregényes csúcstalálkozóra is!


Akik rajzolással ütnék el az időt, vagy tanulnának a legismertebb magyar képregényrajzolóktól, őket egész napos műhelymunkára várja a Magyar Képregény Akadémia és a 5 Panels képregényiskolája.


A legkisebbek sem unatkoznak majd a Hungarocomixon; délelőtt a Vitéz László bábelőadást élvezhetik, a Csodaceruza gyermeksarokban pedig egész nap várjuk játékos foglalkozásokra a kicsiket. A szervezők arra biztatják a gyermek és felnőtt látogatókat egyaránt, hogy jelmezben érkezzenek, kedvenc vagy általuk kitalált szuperhősüknek öltözve, így ingyenes a belépés, és még értékes ajándékokat is nyerhetnek!


Szórakoztató programok:


 • Jelmezbemutató- és verseny


Öltözz be, gyere be ingyen, nyerj ajándékokat! • Képregénycsata


Látványos, izgalmas küzdelem, melyben képregényrajzolók vívnak ádáz harcot a közönség bevonásával. • Ki lesz az év valódi magyar szuperhőse? • Besenyő család képregény


Beszélgetés a L'art Pour L'art társulat tagjaival és róluk készült képregény rajzolójával


Konzoljátékok, film- és rajzfilmvetítések


Szakmai programok: • Pinkhell #8 és további újdonságok bemutatója
 • Magyar Képregényes Csúcstalálkozó
 • A legértékesebb képregények
Kovács Milán gyűjtő előadása
 • DC Relaunch
 • Jézus szuperhős? - bibliai történetek képregényben
Tálosi András előadása


Képregényiskola:


 • ComicJam


Örömrajzolás a Magyar Képregény Akadémia tagjaival
 • 5 Panels alkotócsoport - nyílt gyakorlat
 • Hogyan írjunk képregényt?
Gyermekprogramok: • Vitéz László bábelőadás
 • A Csodaceruza gyermekprogramjai
Kiállítások:


 • Képregényes szupersztárok


A Hungarocomix napján egy különleges kiállítás is megtekinthető lesz a Millenáris Fogadó galériáján, "Képregényes szupersztárok" címmel. A Képregény Szövetség egyik tagjának rendkívül értékes gyűjteményében gyönyörködhetnek a látogatók, mely olyan külföldi, a legnívósabb képregényes díjakkal elhalmozott szupersztárok eredeti rajzait tartalmazza, mint a legendás Bob Kane (Batman megalkotója), Tim Sale, Yanick Paquette, Frank Quitley, Dave Gibbons, Doug Mahnke, Dave McKean, akik a leghíresebb karaktereket rajzolták, Batmantől a Watchmen szereplőin át az X-men hőseiig. Figyelem, a rendkívüli gyűjtemény csak egyetlen napig lesz megtekinthető! • Báblesen


A 25 éves kecskeméti Ciróka Bábszínház kiállítása


Részletes programbontás hamarosan a www.kepregeny.info/hungarocomix2011 weboldalon.


Versenykiírások:


 • Rajzverseny


"Ágoston, a Te Nukleáris baromfid": Rajzold le Ágostont, amint éppen megment valakit, vagy csak épp az Űrhajójában ücsörög. Hozd el a rajzod másolatát, és add le a Workshop helyszínén az ügyeletes rajzolóinknak, neved és címed feltüntetésével! A legjobb rajzokat feltöltjük Facebook oldalunkra és képregénycsomaggal díjazzuk! • Képregényes cosplay


Öltözz be, gyere be ingyen, nyerj ajándékokat! Öltözz be valamelyik kedvenc képregény- vagy mangahősödnek, de viselhetsz eredeti jelmezt is! Nevezés 10:30-tól az információs pultnál, 14 év alatti és 14 év feletti kategóriákban, a jelmezek bemutatására pedig 12 órától kerül sor a Nagyszínpadon. • Konzolverseny


12 és 16 órától egy órás Konzolverseny, helyben nevezéssel, fél órával a gigászi küzdelem előtt a hostesseknél.


További infók hamarosan weboldalunkon ( www.kepregeny.info ), a blogon(kepregeny.blog.hu) és a Facebookon (facebook.com/kepregenyszovetseg)!


Honlap: kepregeny.info/

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2011. december
H K Sz Cs P Sz V
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend