2011. december 04.

Fut a Vác Mikulásfutás

Helyszín: Vác
Kezdési időpont: 08:30

December 6-a környékén a legtöbb futóversenyt a télapóról nevezik el, nincs ez másként Vácon sem, ahol a Boronkay iskola épületében kényelmes, átlátható versenyközponttal várják a sportembereket. Az idén is először a bulifutók 2 km-es mezőnye fog rajtolni, majd az 5,7 km, és a 11,5 km-es távok résztvevői is együtt indulnak.


A verseny időpontjai, távjai:

7.30-8.20: Ovisfutás nevezés (díjtalan),


8.30: Ovisfutás, a sportpályán


7.30-9.00: Mikulásfutás regisztráció és nevezés


9.30: A 2 km-es Bulifutás rajtja, az iskola előtt


9.33: Az 5,7 km, 11,5 km-es távok rajtja, az iskola előtt


11.30: Eredményhirdetés, díjak átadása a Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium aulájában.


Bővebben itt

XV. Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál

Helyszín: Budapest,Villányi úti Konferencia Központ
Kezdési időpont: 09:00

A Természetgyógyász Magazin idén 15. alkalommal rendezi meg nagysikerű ezoterikus karácsonyi fesztiválját és vásárát Budapesten, a Villányi úti Konferencia Központban, december 4-én, vasárnap.


Az egész napos rendezvény keretében ingyenes gyógyítással, színes programokkal várják a látogatókat, akik csakúgy találkozhatnak a természetgyógyászat és a hazai ezoterikus élet jól ismert előadóival, művészekkel, ahogy minden évben újdonságokkal és meglepetésekkel is. A fesztivál fő témája ezúttal a 2012. évhez fűződő világvége jóslatok. A maják ősi próféciája ugyanis egy bizonyos időszámítás végét jelzi, de hogy ez világvégét, vagy egy új kezdetet jelent, nehéz eldönteni...


Ezoterikus előadások

Jókai Anna: Még nincs kész a világ - Müller Péter: A szeretkezés ezotériája - Paulinyi Tamás: A jövő most születik - Látomások és a próféciák a jövőérzékelés tényének tükrében - Tarr Bence László: 2012: Világvége-jóslatok, "rosszlatok" - Mit mutat a maja naptár? - Váradi Tibor: A tudati lélek korának feladatai - Dr. Pressing Lajos: Buddhista tanítások az időről és az időtlenségről - Prof. Dr. László Ervin: Káoszpont: Válaszút előtt a világ (videofelvétel)


Természetgyógyászati előadások

Dr. Bíró Dénes: A lélekben nincs betegség - László Ruth: Jel, jelkép, jelentés, jelenség - Dr. Karácsony Ferenc: Flow-élmény a gyógyításban - Dr. Simonics Péter: Méregtelenítsünk! De hogyan? - Szendi Gábor: A depresszió gyulladáselmélete - Partl Viktória - Jakab István: Ha felborul a hormonegyensúly - Dr. Domján László: Az elme gyógyító ereje (videofelvétel)


Szepes Mária-emlékműsor

Barkó Judit: Ünneptelen ünnepeink - Jókai Anna: Vigasz és vigasztalás - Csongrádi Kata - Müller Péter: Örök megújulás - Bodor Böbe: A közös teremtés gyönyörűsége - Cs. Szabó Virág: A szív és az elme hatalma - Natre Pintér Katalin - Navágó Vágó Éva: A Fény Evangéliuma - Bistey Zsuzsa (hangfelvétel): Hídépítés Szepes Máriához


Művészeti programok

Kövi Szabolcs: Az ünnep - Balogh Trio (Balogh Gusztáv és cigányzenei együttese): "Antik-korzó" - Bongo Men Együttes: Afrikai táncok - Somogyi István - Fehérholló Öskű - Barát István - Paulinyi Tamás: Dobmeditáció a Földanya és az emberek jövőjéért - Kövi Szabolcs: Himalája meditáció - Laár András: Égi erők megidézése - Raqs Fantastiqs: Utazás a közel-keleti táncok világában - misztikus hastánc - Berger Hanna: Egy korty bor, egy korty szerelem - A Meszecsinka Együttes Zárókoncertje: "She"


Ingyenes Állapotfelmérés és tanácsadás

Csörgő Ágnes: grafológia, Deák Krisztina és dr. Pőcze Tibor: személyre szabott életmódtippek, tanácsok állattartóknak, Farkasné Horváth Erzsébet: kineziológiai állapotfelmérés (stressz-, depressziószűrés és -oldás), spirituális családállítás, szakrális körtánc, Horváth Andrea: fájdalommentes allergiavizsgálat Vega-teszttel, Imolai Judit: pszichoasztrológia, sorselemzés, Jóság Tava Reiki Alapítvány: reikikezelés, Kastner Rezső: asztrológiai tanácsadás, Kristály Akadémia: kristálytudat-gyógyászat, Magyar Gabriella: sorselemzés, testi-lelki tanácsadás, Majoros János: energetikai állapotfelmérés, Nemzetközi Shiatsu Iskola: shiatsu masszázs, Oravecz Györgyi: fitoterápiás tanácsadás, Otyehel Krisztina: svéd frissítő testmasszázs, Őry Katalin: hajgyógyászat, Rácz Mária: asztrozófiai tanácsadás, Ruga Zsóka életvezetési tanácsadó és segítő programja: rugalmasító masszázs és mozgásterápia, fülgyertyázás, Starosta János: antioxidáns vitaminszintmérés, táplálkozási tanácsadás, Starosta Katalin: bőrdiagnosztika, Szabados Ilona: Bach-virágterápia, Varró József - jóslás tarot-kártyával, Vén Péter: látástréning, Virág Julianna: íriszdiagnosztika.


Jegyek ötödik éve változatlan áron

- elővételben (olcsóbban!) kaphatók a Természetgyógyász Magazin Szerkesztőségében:


3500 Ft (+ meglepetés ajándék!),


- a helyszínen csak a rendezvény napján: 4500 Ft


- nyugdíjasoknak elővételben és a helyszínen is: 3500 Ft


- 14.00 órától a helyszínen mindenkinek: 2500 Ft

Mikulás az Állatkertben

Helyszín: Budapest,Fővárosi Állat- és Növénykert
Kezdési időpont: 09:00

Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően a december 6-át megelőző hétvégén az Állatkertbe is megérkezik a Mikulás. Akik december 3-án és december 4-én, 9 és 15 óra között az Állatkertbe látogatnak, biztosan találkoznak a Mikulással és segítő krampuszaival, akik feldíszített elektromos kisbuszon járják a kertet.


Téli belépési akciónk keretében a 14 éven aluli gyermekek számára december 3. és 24. között díjmentes belépést biztosítunk, ezért a Mikulás sok vidám gyermek érkezésére számít ezen a hétvégén. Különösen örül és édességgel kedveskedik azoknak a gyerekeknek, akik énekelnek, verset mondanak, esetleg rajzolnak neki. Természetesen arra is lesz lehetőség, hogy a gyerekek a Mikulással fotózkodjanak.


Ezen a hétvégén már magabiztosabban mozgolódnak új lakhelyükön Molly és Wally névre hallgató vombatjaink, akik hosszú várakozás után érkeztek állatkertünkbe és november 22-én mutatkoztak be először a nagyközönségnek. Érdemes meglesni ezt a különleges ausztrál állatfajt, melyet utoljára 40 éve mutattunk be a látogatóknak.


Ők a Mikulás ajándéka az Állatkertnek!

Padlás Matiné

Helyszín: Budapest,Millenáris Fogadó
Kezdési időpont: 09:30

Kreatív, képességfejlesztő játszósarok gyerekeknek, internetezési lehetőség szülőknek, újságok, magazinok, könyvek lesznek elérhetőek mindenki számára.


Az összes reggelt közös mozgással indítjuk szülőknek, gyerekeknek egyaránt, majd következik az állandó Tündértánc, zenével, tánccal, mesével.


A nap folyamán barkácssarkunkban készíthet mindenki kedvére valót. Filmkuckónkban az elmúlt években a Millenárison játszott legjobb előadásokból szemezgetünk. 11 órától kamaratermi produkciók lesznek a Padláson, azt követően pedig változatos foglalkozások, többek közt hangszersimogatóval, közös mesélés Bátky Andrással, drámafoglalkozások az Apró Színházzal.

Játéksziget a Millenárison

Helyszín: Budapest,Millenáris Fogadó
Kezdési időpont: 10:00
Rendezvénysorozat gyermekeknek

Ez az a hely, ahol számtalan játékot kipróbálhatsz! Nálunk játszhatsz a legújabb és legjobb játékokkal, mindezek mellett pedig számtalan programmal várunk: koncertekkel, arcfestéssel, bábelőadásokkal, Minimax-figurákkal, fotózással, tombolával.


Nálunk nem csupán a szuper játékokat próbálhatod ki, de énekelhetsz a Buborék és Apacuka együttessel, találkozhatsz a Minimax figuráival, végignézheted a Bogyó és Babóca vetítését, és megmutathatod, hogy mit tudsz a játékokról - egy játékos kvíz keretében.


Ezen a napon a Télapó is ellátogat hozzánk!


10.15 Bábelőadás

16.00 Az Apacuka koncertje

VIII. Kárpát-medencei Mézfesztivál

Helyszín: Zalaegerszeg,Keresztury Dezső ÁMK
Kezdési időpont: 10:00

Program:


10.00: Szamóca színház

15.00: Dórci és a Fülesek koncert

Folyamatos programok:

Látványkonyha, főzőtanfolyam


TÓTH ENDRE mesterszakáccsal


játszósarok, mézkóstolás, mézvásár


Kiállító méhészek a Kárpát-medence minden szegletéből


Jegyárak:

Fesztiváljegy: 200 Ft


Rendezvényjegyek:


Szombati belépő egész napra 1000 Ft


Szombati családi belépő (2 gyermek és 2 felnőtt részére): 2200 Ft


Vasárnapi belépő egész napra: 800 Ft


Vasárnapi családi belépő: 1500 Ft


A belépőjegyek árából 200 Ft a méztermelőknél levásárolható - legalább 4000 Ft értékű méz vásárlása esetén!


A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Erdei Mikulás túra

Helyszín: Budapest,Hármashatárhegy
Kezdési időpont: 11:00

A Budapesti Diáksport Szövetség és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség rendezésében az Erdei Mikulás szeretettel várja az általános és középiskolás diákokat és kísérőiket december 4-én, vasárnap a Budai hegységben a Virágos-nyeregben. A szakállas öregúrhoz háromféle túrán (3, 5 és 7 km) lehet eljutni.


Rövid túra:

Tetszőleges indulással, a BKV 64-es vagy 164-es autóbusz 64-es busz Községház utca megállóból a kék+ (ezelőtt kék rom) jelzésen a Gercsényi templom felé a Virágos-nyeregig (kb. 3 km.).


Közepes túra:

Indítás: A BKV 65-ös autóbusz Fenyőgyöngye végállomásától 9.00-10.00 között.


Útvonal: A kék sáv jelzésen, a Hármashatár-hegyen és a Vihar-hegyen keresztül a Virágos-nyeregig, vagy a kék sáv, zöld+, zöld sáv jelzésen a Virágos-nyeregig (kb. 5 km.)


Hosszabb túra:

Indítás: A BKV 64-es vagy 164-es autóbusz Solymár Templom téri megállójától 9.00- 10.00 között.


Útvonal: Zöld sáv jelzésen - Szarka vár - Kötők padja - Virágos-nyereg (kb. 7 km.)


Bővebben: www.bpdiaktura.extra.hu

Karácsonyváró gyermekprogram

Helyszín: Fehérvárcsurgó,Károlyi-kastély és parkja
Kezdési időpont: 15:00

Karácsonyváró gyermekprogram


A karácsonyt megelőző adventi várakozás nehéz időszak a gyerekek számára, ugyanakkor szép, hiszen aktívan részt vesznek az ünnepi előkészületekben!


A Károlyi József Alapítvány ezért december 4-én, vasárnap 15 és 16.30 között különleges gyermekprogramot kínál, amelynek során a résztvevők többek között a szomszédos európai országok karácsonyi hagyományaival ismerkedhetnek meg. Az ezt követő műhelyfoglalkozás keretében textilből készíthetnek karácsonyfadíszeket, apró ajándékokat és ajándéktartó tarisznyát (a felújított főépülethez kapcsolódva az év témája a "kelme művészete"). A program egyúttal lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy saját fantáziájuk segítségével készítsék el egyedi textil karácsonyfadíszeiket.


Természetesen nem marad el a szokásos uzsonna sem: a gyermekprogram műhelyfoglalkozását követően friss, házi süteménnyel kedveskedünk a gyerekeknek.


Éttermünk ezen a napon is nagy szeretettel várja kedves vendégeit!


Amíg a gyerekek a programon vesznek részt, szüleik ingyenesen tekinthetik meg a kastély újonnan felújított főépületét.


Jegyárak: 600 Ft / fő (egy résztvevő); 400 Ft / fő (több családtag)

Információ és helyfoglalás (szükséges): Károlyi József Alapítvány Károlyi Kastély, 8052 Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2. Tel. 06 21 311 04 26, e-mail: kastely@karolyi.org.hu, web: www.karolyi.org.hu

"Legyen az Ünnep maga az Ajándék!" Adventi Hangverseny a Magyar Vöröskereszt javára

Helyszín: Budapest,Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia
Kezdési időpont: 19:30

"Legyen az Ünnep maga az ajándék" jeligével indul a Magyar Vöröskereszt javára megrendezésre kerülő Adventi hangversenysorozat. Első állomásán a sztárvendégek körében üdvözölhetjük Vásáry André egyedi hangú férfiszoprán énekest, Nédó Olga hegedűművészt, és Virágh András Liszt-díjas orgonaművészt. A fellépő művészek csodálatos hangszeres kíséretéről a Szent Erzsébet Kamarazenekar gondoskodik. A különleges adventi produkció rendhagyó helyszínt kíván, így a hangversenynek a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia kiváló akusztikát biztosító falai adnak otthont.


A hangversenyen komolyzeneiműveket tűzünk műsorra, többek között Bach, Vivaldi, Mozart, Schubert és Liszt remekműveiből válogatunk. Ugyanakkor a karácsonyi ünnepek közeledtével nem hiányozhatnak a szívhez szóló adventi dallamok sem.


A több mint egy órás klasszikus zenei hangverseny igazi csemegének ígérkezik mindenki számára, hiszen a fellépő művészek széles skálája garantálja, hogy a műsorban mindenki megtalálja a szívéhez legközelebb álló muzsikákat. A magas színvonalú komolyzene garanciájaként neves művészek biztosítják a zenei élményt.


Az est sztárfellépője Vásáry André, Magyarországon egyedülálló, és világviszonylatban is kuriózumnak számító énekes. Jótékonysági Koncertsorozatunk keretében programját a klasszikus zene világából meríti, és ünnepi énekekkel várja a hallgatóságot.


Elkötelezett művészeink között köszönthetjük továbbá Nédó Olga hegedűművészt is, aki zeneművészeti tevékenysége mellett a Magyar Vöröskereszt Kulturális Nagyköveti tisztségét is betölti. A Művésznő jelenlétével és fellépésével hidat képez a klasszikus zene és a jótékonysági célkitűzések között.


A fellépő művészek között üdvözölhetjük Virágh András Liszt-díjas orgonaművészt, aki egyben a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia karnagya és zeneigazgatója, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem, Savaria Egyetemi központ tanára. Virágh András, aki közismert Liszt-interpretációiról, melyeket kotta nélkül, emlékezetből ad elő, ezen az estén, orgonáján, a hangszerek királynőjén bámulatos hangokat szólaltat meg. Fenséges erő és ünnepi elegancia az advent szeretetteljes hangulatára szabva.


Az előadókat - a jótékonysági hangversenysorozat felkérését elfogadva - az Árpádházi Szent Erzsébet Szimfonikus Zenekartagjai kísérik. Mint az első magyar professzionális jótékonysági együttes, nagyzenekari fellépéseik mellett a templomi helyszínek adottságainak figyelembevételével repertoárjukat kamarazenei köntösbe ültetik.


Hangversenyünkön lehetőséget teremtünk arra, hogy hazánk polgárai adományaikkal ne csak egy távoli, megfoghatatlan célt támogassanak, hanem koncertünk keretein belül maguk is részesedjenek nagyvonalúságuk eredményében és együtt ünnepelhessenek a rászoruló családokkal. Ezért mi a támogatásokért cserébe egy szívhez szóló templomi koncertet ajándékozunk a jótékonykodók javára. Jegyárainkat alacsony szinten tartjuk, így lehetőséget teremtünk arra, hogy az ünnep varázsában és a zene örömében minden érdeklődő részesülhessen.


Szeretnénk segíteni mindazokon is, akik rászorulóként valószínűleg nem találkoznának koncertjeinkkel. Ezért ajánlottuk fel a jótékonysági koncertsorozat bevételének egy részét a Magyar Vöröskereszt számára, akik az adományt a legrászorultabbak életkörülményeinek javítására használják fel.


A belépőjegyek, illetve támogatói jegyek megvásárlásával Ön is hozzájárul, hogy e nemes kezdeményezés sikerrel járjon. Köszönjük!

Programnaptár

vissza most előre
2011. december
H K Sz Cs P Sz V
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Pirula Trend