Hirdetés
2011. december 03.

"Vadrózsából tündérsípot" - Szalóki Ági és Vitai Ildikó gyerekkoncertje

Helyszín: Budapest,Millenáris Fogadó
Kezdési időpont: 16:00
Közreműködő(k):

Lamm Dávid - előadó


Dés András - előadó


Szalóki Ági - előadó


Eredics Salamon - előadó


Rácz Krisztián - előadó


Vitai Ildikó - előadó


Kovács Zoltán - előadó


Szalai Péter - előadó


Közös koncertet ad Szalóki Ági és Vitai Ildikó a Millenárison december 3-án délután 4 órakor. Vitai Ildikó énekes-dalszerző 1972-ben kezdte el járni az országot, magyar költők verseit énekelte saját zenéivel. A '70-es, '80-as években a televíziós ifjúsági műsorok (Pengető, Cimbora, Családi kör) rendszeres szereplőjeként ismerhette meg a nagyközönség. Az utóbbi huszonöt évben ritkán lépett fel. A Szalóki Ágival és zenekarával közösen adott koncerten a szinte kultlemezzé vált 1977-es Regélő és az 1980-as Mesebeli madár című lemezek dalai élednek újra.


"Alig múltam 1 éves, amikor karácsonyra megkaptam életem első lemezét, a Regélőt. A Kaláka és a Sebő együttes tagjai mellett két szépen csengő női énekhang is megszólal a lemezen, Vitai Ildikó lányával, Varga Ritával Weöres Sándor, Csoóri Sándor, Zelk Zoltán és Gazdag Erzsi verseit adja elő gitárkísérettel. Ezek a dalok és versek olyan erősen ivódtak belém, hogy hatásukat ma is érzem magamon. Kérdezgettem a barátaimat, emlékeznek-e ezekre a dalokra: Mi volnék? Regélő, Este jó, este jó, Olvadás, Haragosi, Volt egy szép ládika, Jó estét, hársfa! Az első néhány hang után kivétel nélkül mindegyikük gyermeki örömmel énekelt velem. Kiderült, hogy egy egész korosztály meghatározó zenei alapélménye a Regélő és a Mesebeli madár.


Felkerestem Ildikót. Meghívott magához. Megetetett, ahogy a nagymamám tenné. Aztán beszélgettünk. Előkerült a gitár és előbújtak az emlékek, a két lemez dalai. Énekeltünk késő estig a hangyáról, a cinkéről, a fekete hattyúról, a Balaton-partról. Olyan volt, mintha mindig ismertük volna egymást. Hát ilyen a zene! Gyertek és hallgassátok!" - Szalóki Ági


Vendégművész: Eredics Salamon - furulya, harmonika (Söndörgő együttes)


A zenekar:

Lamm Dávid - gitár,ének


Rácz Krisztián - gitár


Szalai Péter - tabla


Dés András - ütőhangszerek, ének


Kovács Zoltán - nagybőgő, ének


Közreműködnek a Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola IV.osztályosai, verset mond Limberger Tódor


Jegyár: Gyerek: 800 Ft, Felnőtt: 1000 Ft, Családi: 2500 Ft
Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2011. december
H K Sz Cs P Sz V
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend