2011. december 03.

Cimbaliband - Ablakimba, lemezbemutató koncert

Helyszín: Budapest,Millenáris Fogadó
Kezdési időpont: 20:00

"A népzene tehát a természet tüneménye" - mondta Bartók, és lekapcsolta gramofonját, amellyel éppen a Pest-megyei Tura község határában rögzítette az Ablakimba, ablakimba című népdalt. Gyűjtőútjai során rengeteg muzsikát hallott, de legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy a modern civilizáció milyen hatással lesz majd a népzenére. Ahogy a gramofonból száz év alatt mp3 rögzítő lett, úgy módosult a népdal fogalma is napjainkra.


A Cimbaliband utazásai során számtalan országban járt, még hogyha nem is végzett mindenhol népzenei gyűjtést, mint ahogyan azt Bartók tette. A banda tagjai együtt muzsikáltak az évek során magyarokkal, románokkal, spanyolokkal, szerbekkel, olaszokkal, de folytathatnám a népek és műfajok sorolását, szinte a végtelenségig. Mindenhonnan hoztak magukkal egy kis szuvenírt - zene formájában. Ezért a mostani lemezbemutatón a cimbalom nem csupán megszokott környezetében, hanem latinos bossa novában, török dallamban vagy akár rock and rollban is megszólal, így még találóbb lehet az újságírók által Unger Balázsra aggatott titulus: "a cimbalom Chuck Berryje".


Nem szabad elfeledkezni a banda többi tagjáról sem, akik egyre kiforrottabb stílusban muzsikálnak, garantálva ezzel az eredeti "Cimbaliband-hangzást". Igazi unikum a korongon Ferenczi Gyuri blues-szájharmonikás játéka a páratlan lüktetésű balkáni zenében, vagy a varázslat, amelyet a Csík zenekar fúvósának, Makó Péternek köszönhetünk a lemez több összeállításában.


A Millenáris Fogadóban tartandó lemezbemutatójukat színesíti majd a Fricska Táncegyüttes fergeteges koreográfiája, Tóth Gergely virtuóz brácsajátéka, továbbá a fiatal hegedűs tehetség: Solymosi Máté "Rigó", Farkas Zsolt roma énekes, végül pedig - természetesen - Makó Péter szaxofonista.


Előzenekaruk is lesz az estén: a fiatalok körében méltán híres Tárkány Művek. A fenti összetevőket fűszerezzük még egy pohár igazi testes magyar borral - Gere Attila pincészetének köszönhetően -, valamint egy kupica Panyolai Elixírrel. Ezeket a közönség kényére-kedvére kóstolgathatja a koncert szüneteiben.


Aki kíváncsi, hogy milyen is a fenti összetevőkből kikevert, eredeti kelet-európai cimbalom rock and roll, annak feltétlenül ott a helye a Cimbaliband lemezbemutatóján!


Jegyárak

Elővételi jegyár: 2000 Ft

Helyszíni jegyár: 2500 Ft

Programnaptár

vissza most előre
2011. december
H K Sz Cs P Sz V
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Pirula Trend