2011. december 01.

Diótörő

Helyszín: Budapest,Budapest Bábszínház
Kezdési időpont: 10:00

Bábpantomim 2 részben


A Stahlbaum-család karácsony estéjén Marika és Frici izgatottan várja az ünnepi ajándékokat. A család jó barátja, Dosselmeyer mester erre az alkalomra pompás várkastélyt készített. Frici egy játékegérrel ijesztgeti kishúgát. Drosselmeyer unokaöccse különös ajándékot hoz, egy diótörő babát...


Zeneszerző: Pjotr Iljics Csajkovszkij


Író: Ernest Theodor Hoffmann


Szövegkönyv: Szilágyi Dezső


Színpadra alkalmazta: Meczner János


Színész:

Stahlbaum tanácsos - Csajághy Béla, Teszárek Csaba


Stahlbaumné - Blasek Gyöngyi


Marika - Sz. Nagy Mária, Mórocz Adrienn


Frici - Bánky Eszter, Ellinger Edina


Nagymama - Simándi Anna, Papp Orsolya


Drosselmeyer nagybácsi - Kemény István, Giovannini Kornél


Unokaöcs, Diótörő herceg - Domonkos Béla, Bercsényi Péter, Tatai Zsolt


Egérkirály - Papp Orsolya, Ács Norbert


Árny és tárgyjátékok - Juhász Ibolya


Árny és tárgyjátékok - Radics Rita


Bábos:

Bródy Vera


Maszk: Bródy Vera


Zenei vezető: Miklósi Gabriella


Díszlettervező: Koós Iván

Diótörő-bábjáték

Helyszín: Pécs,Bóbita Bábszínház
Kezdési időpont: 10:00

A Diótörő története elsősorban a balettelőadásokból ismert, de a bábszínházak is szívesen nyúlnak az izgalmas, álmot és ébrenlétet, képzeletet és valóságot összemosó meséhez.


Szenteste Stohlbaum tanácsoséknál megjelenik a család barátja, Drosselmayer bácsi, és bábszínházat hoz ajándékba Fricinek és Marikának. A bábok mellett előkerül még egy fából faragott Diótörő figura is. A gyerekek a játék után boldogan fekszenek le és merülnek álomba.


Marika álmában megelevenednek a bábok és a karácsonyfadíszek, ám a gonosz Egérkirály egérkatonáival háborút indít ellenük. Győzelmüket a bátor Diótörő herceg hiúsítja meg. Diótörő herceg a báb Marika hercegnőt magával viszi birodalmába, ahol megcsodálják a rózsák táncát és a csodapalotát. Örömüket a denevérek támadása zavarja meg, de Diótörő és alattvalói hősi küzdelemben legyőzik őket. A győzelem után Diótörő birodalma ismét teljes fényében ragyoghat. Marika álmából ébredve boldogan öleli magához a hős Diótörő bábot.


Diótörő bábjáték

A BÓBITA BÁBSZÍNHÁZ előadása

Felújítás


Zeneszerző: Pjotr Iljics Csajkovszkij


Író: Ernest Theodor Hoffmann


Libretto: Kocsis Rozi


Rendező: Bartal Kiss Rita


Bábos:


Illés Ilona


Csizmadia Gabi


Boglári Tamás


Károlyi Szabolcs


Díszlet: Mátravölgyi Ákos


Bábok: Grosschmid Erik

Szigorúan ellenőrzött vágyak, A Grecsó fivérek pódiumestje

Helyszín: Budapest, Millenáris - Fogadó
Kezdési időpont: 20:00

SZIGORÚAN ELLENŐRZÖTT VÁGYAK


A Grecsó fivérek pódiumestje


Grecsó Krisztián író és Grecsó Zoltán táncművész tavalyi sikeres estjük folytatásaként most is családi, mulatságos és megrázó falusi történeteiken keresztül mutatkoznak be. Krisztián utolsó regénye (Mellettem elférsz), valamint Zoltán prágai fesztiváldíjas előadása (Szigorúan ellenőrzött vágyak) szólítják meg egymást - a két mű egy új, színházi eseménnyé olvad össze.


A Grecsó fivérek pódiumestje: családról, hagyományról, sorsról, gyökerekről.

Közreműködnek: Grecsó Krisztián | Grecsó Zoltán | Lengyel Katalin | Maday Tímea | Rózsahegyi Orsolya | Lévai Balázs


Zene, fények, technika: Gothár Márton


Grecsó Zoltán 1983. április 8-án született Szentesen, a Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatán érettségizett. Táncos, balettművész. A linzi Anton Bruckner Universität diákja volt, ott szerezte diplomáját. Szabadúszó táncművészként dolgozik a Duda Éva Társulattal, valamint a Frenák Pál Társulattal, mellette táncpedagógusként kortárstáncot oktat. 2008 júliusában létrehozta hetente jelentkező, improvizációs stúdióját, a Willany Leó Improvizációs Táncszínházat.


Grecsó Krisztián József Attila-díjas író a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban érettségizett 1994-ben. A békéscsabai Kőrösi Csoma Sándor Főiskola után a szegedi József Attila Tudományegyetem magyar szakán diplomázott.


1997-től 2006-ig a Bárka szerkesztője, 2007 és 2009 között a Nők Lapja vezető szerkesztője, 2006-tól 2009-ig a Szépírók Társaságának alelnöke. 2009-től az Élet és Irodalom munkatársa. Első sikerét a Pletykaanyu című novelláskötetével aratta, 2001-ben. Több utánnyomás után 2006-ban jelent meg a könyv második, átdolgozott kiadása. 2005-ben látott napvilágot Isten hozott című regénye (Magvető), amely 2007-ben németül, 2008-ban csehül, 2009-ben szlovénul is megjelent. Következő regénye, a Tánciskola 2008 tavaszán, a Mellettem elférsz pedig 2011-ben került a könyvesboltokba.


Jegyárak

Elővételi jegyár: 800 Ft

Helyszíni jegyár: 1000 Ft

Programnaptár

vissza most előre
2011. december
H K Sz Cs P Sz V
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Pirula Trend