Hirdetés
2011. november 27.

A WAMP új, önálló gasztro vásárral indítja a karácsonyi szezont!

Helyszín: Budapest,Millenáris B Épület
Kezdési időpont: 10:00

Idén gasztrovásárral indítjuk a karácsonyi szezont! Mielőtt az ünnepi tripla WAMPokon (december 4., 11. 18.) megvennéd az összes fa alá valót, töltsd fel a spájzodat a legkülönfélébb design csemegékkel!


A kézműves gasztronómiai vásáron olyan kézművesek és kereskedők árulják gasztro termékeiket, akik nem csak a minőségre és az egyediségre helyezik a hangsúlyt, hanem fontosnak tartják, hogy termékeik arculata és ötletessége is felkeltse a vásárlók érdeklődését.


A WAMP Spájz "kamrapolcait" - vagyis az egyes szekciókat - stylistok rendezik be:


1.    Dunszt: lekvárok, szörpök, savanyúságok

A Dunszt szekcióban a spájz polcok klasszikusait találjuk: lekvárok, szörpök, savanyúságok, chutney-k és minden, amit üvegbe töltve tartósítunk. A szekció vezetője és egyben a hónap Spájz kedvence az Axi's Kitchen, akinél kötelezően ajánlott az édes chililekvár kóstolása.


2.    Szalonspicc: kézműves sör, borok, pálinka, koktél

Az üveges finomságoknál maradva a Szalonspicc szekció neve máris árulkodik. Itt alkoholtartalmú palackos és poharas italokkal ismerkedhetünk minden kategóriában: párlatok, kézműves borok és kis, hazai sörmanufakturák termékei biztosítják a kellemes hangulatot, a lazulást vagy éppen a megfelelő ajándékot. A szekció vezetője a Csutorás Pincészet.


3.    Állati: hal, hústermék, sajt

Minden valamire való spájzban lóg néhány szál kolbász, egy kis szalonna és sonka, de nem lenne teljes az élet néhány sajt, vagy más tejtermék nélkül sem. A mi Spájzunkban is megtalálható minden, nem is akármilyen minőségben. A szekció vezetője a város legdivatosabb Húspatikája, a Mangalica és társa.


4.    Édes: sütemény, csokoládé

A legnépszerűbb szekció, ahol Gombóc Artúr igazán otthon érzené magát, de mindenki más is, aki nem csak a csokoládés édességeket szereti: csokoládékülönlegességek, bonbonok, trüffelek, táblás csokoládék, házi sütemények, kekszek, karamellák, és még sorolhatnánk. A szekciót Magyarország legnevesebb csokoládékészítői, a Rózsavölgyi Csokoládé vezeti.


5.    Friss: zöldség, gyümölcs, kenyér

A spájzban helye van mindennek, ami friss: zöldségek, gyümölcsök, ezekből készült frissen facsart levek, na és persze kenyerek! A szekciót a legcsodálatosabb diós-mazsolás baguette-k készítői, a Marmorstein pékség vezeti.


6.    Vegyespolc: kávé, tea, fűszer, olaj, ecet, szakácskönyv, stb.

Itt található minden, ami máshova nem fért el: fűszerek, olajok, kávé, tea és sok minden más, amitől az élet igazán édes vagy éppen tüzes lesz. Chiliválasztékunk és ehető virágaink méltán híresek, itt pedig most meg is vásárolhatók. Az itt kapható szakácskönyvekből pedig ötleteket meríthetünk a vásáron beszerzett portékák hasznosításához. A szekció vezetője a Hónap ajándéka, a WAMP Spájz egyik oszlopos tagja és vegyes finomságok forgalmazója.


Workshopok - 12.00 és 16.00 órakor

Naponta két workshopon hasznos praktikákat is megtudhatunk a WAMP Spájz árusaitól: Wágner Beától (Keserédes) elsajátíthatjuk a házi bonbonkészítés tudományát, Szántó Tibortól (Szántó Tibor Fine Chocolates) megtudhatjuk, hogyan ismerjük fel a valóban minőségi csokoládét, Viczkó Bea (Kopenka) megmutatja nekünk, hogyan tudunk otthon is elbűvölő tortadekorációt készíteni, Makitól (Makifood) a japán séfhölgytől pedig elleshetjük a szusikészítés trükkjeit.


Gasztroblogger rapid randi - 15.00 órakor

A rapid randi lényege, hogy megadott idő alatt kell feltennünk kérdéseinket az asztal másik végén ülő személynek. Az asztalok túloldalán népszerű gasztrobloggerek ülnek majd, akiktől megkérdezhetünk bármit, amit az általuk képviselt szekcióról tudni akarunk: Chili&Vanilia (Vegyespolc), Fűszer és Lélek (Szalonspicc), Lila Füge (Friss), Dolce Vita (Dunszt), Édesem (Édes), Világevő (Állati).


A következő hétvégén, december 4-én, pedig már az első, bronzvasárnapi WAMPon találkozunk, a megszokottnál kétszer annyi tervezővel, design termékkel és WAMP Páhollyal a galérián, ahol meghívott tervezők pop-up showroomjai színesítik a karácsonyi kínálatot!


 

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2011. november
H K Sz Cs P Sz V
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1234
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend