2011. november 24.

Mikulásvonat

Helyszín: Miskolc, Lillafüred
Kezdési időpont: 09:00

Mikulásvonat


Miskolc - (2011. november 24. - 2011. december 13.)

A programon való részvétel csak és kizárólag előre megváltott jegy ellenében történik. A részvételi díj: Br. 1.600 Ft, (álló- és ülőhelyekre egyaránt!) mely tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített kisvonaton a Miskolc - Lillafüred - Miskolc útvonalon, valamint az egyórás mesejátékon való részvételt. A Mikuláscsomag átvételére feljogosító jegyet szintén elővételben kell megváltani a részvételi jegy mellé, melynek ára: Br. 600 Ft/db. A csomagokat a Mesejáték közben, a Mikulástól kapják meg a kicsik a jegy ellenében. 2 éves kor alatt a gyermekeknek ingyenes a programon való részvétel (a vonaton ölben utazva). A csomagot azonban a részükre is külön meg kell vásárolni igény szerint.


Minden jegy tartalmazza a vonat pontos indulásának időpontját, valamint a kocsi és az ülés számát. A jegyeket más időpontban és helyen nem lehet felhasználni!


Az út során zárt, fűtött kocsikban, számozott üléseken, helyjegy váltásával utazhatnak a vendégek. Lillafüreden mintegy 70 percet töltenek a program során, ahol egy exkluzív interaktív mesejátékban vehetnek részt a kicsik és a nagyok. A programhoz Lillafüreden nem lehet csatlakozni, csak a Mikulásvonat utasai vehetnek részt a Mesejátékban.


A Mikulásvonat Miskolc, Dorottya utca és Lillafüred között közlekedik és az út során, egyéb megállóhelyeken nem áll meg. A vonatokra közbenső állomásokon le- és felszállni a szoros menetrend miatt sajnos nincs lehetőség.


A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2011. november 24. (csütörtök) és december 13. (kedd) között napi 2 - 4 vonattal (lásd a külön menetrendet), összesen 66 alkalommal szállítjuk a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy exkluzív interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik. A rendezvény népszerűségét talán a résztvevők száma mutatja legjobban, évről évre 16-17.000 fő vesz részt a programon. A Mikulásvonat sikeréről a szervezést végző szorgos manók mellett gondosan kiválasztott szereplők, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút dolgozói, miskolci középiskolák, illetve több, mint 80 intézmény és gazdálkodó szervezet valamint számos önkéntes gondoskodik.


A csoportos (20 fő felett, kizárólag telefonon vagy személyesen) jegyértékesítés mellett immáron egyéni utasaink foglalásait is várjuk online a jegyértékesítés menüpont alatt, míg személyesen a feltüntetett nyitvatartási időben a Miskolc, Dorottya út 1. szám alatti jegyirodánkban (LÁEV végállomás).


A Mikulásvonat nem egy hétköznapi utazást jelent a kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élményt a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világában. A kívül-belül feldíszített, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt - játékos formában - felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra. Lillafüreden a "Mesebirodalom" kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy interaktív mesejátékba vonják be őket a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban. Idén, a korábbi évek mesejátékainak szereplői közül, újra találkozhatunk a 100 Holdas Pagony (Micimackó, Füles, Malacka, Tigris) lakóival, de velünk tart Süsü, a sárkány és tiszteletét teszi az erdő orvosa, Doktor Bubó is. A Mesebirodalom már jól ismert lakói mellett Aprajafalva népével, a Hupikék Törpikékkel, így Törpapával, Törpillával, Okoskával, Tréfivel és a gonosz Hókuszpókkal is találkozhatnak a gyerekek. Az egy órás játék végén a zenélő kincses ládából minden gyermek megkaphatja a várva várt Mikuláscsomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra. A program időtartama utazással együtt kb. 2 óra 15 perc.


Web: mikulasvonat.pipelinedesign.hu

Programnaptár

vissza most előre
2011. november
H K Sz Cs P Sz V
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1234
Pirula Trend