Hirdetés
2011. szeptember 23.

Évadnyitó a MOM Kulturális Központban

Helyszín: Budapest, XII.ker. MOM Művelődési Központ
Kezdési időpont: 18:30

A nyár folyamán ugyan már megnyitotta kapuit a megújult MOM Művelődési Központ a látogatók előtt, a hivatalos évadnyitó rendezvényre azonban 2011. szeptember 23-25-én kerül sor.


A 2009 novemberében kezdődött, és idén május végén befejeződött felújítás a XII. ker. Hegyvidéki Önkormányzat egyik legnagyobb beruházása volt a közelmúltban. Az 1951-ben épült Sztálin-barokk stílusú "művház" egy korszerű, modern, 21. századi kulturális központtá vált, amelynek környezete is átalakult, létrehozva egy új közösségi teret, amely ezáltal új központjává válik a Hegyvidéknek.


A rendezvénysorozatot Pokorni Zoltán polgármester és Czeller Gábor, a Biokultúra Szövetség elnöke nyitja meg szeptember 24-én 11 órakor a Sirály Sétányon, mely során egy Biokosár-adomány kerül átadásra a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona számára.


A megújult, modern hang- és fénytechnikával felszerelt, 650 férőhelyes színházterem ad majd otthont többek között a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Amadinda ütőegyüttes műsorának, illetve táncházaknak, valamint olvasópróbának a hétvégi rendezvénysorozat keretében. A színházterem átalakítása során egyébként külön figyelmet fordítottak arra, hogy bankettek megtartására is legyen lehetőség, ezért a speciális emelőszerkezet és a kivehető széksorok segítségével a nézőtér a színpaddal egy síkba hozható, amely így tovább bővíti a terem funkcióinak tárházát.


Az épület megújult, a kerület hírességeiről, Bajor Giziről, Szabó Lőrincről, Barabás Miklósról, Jókai Mórról és Simándy Józsefről elnevezett multifunkcionális kistermeiben tematikus kiállítások várják az érdeklődőket, a kupolateremben pedig Göntér Endre gyűjteményes kiállítása látható az újranyitás kapcsán.


A programsorozat során új helyszínként jelenik meg a Szabadtéri Színpad, amelyen a gyermekek által rendkívül népszerű Halász Judit koncerttől a Hegyvidéki diákkoncerteken és a Solti György Zeneiskola előadásán át sokféle színes program várja a látogatókat. A színpad körüli parkban karakterfotózás, gyerekprogramok és kirakodóvásár várja majd a vendégeket.


A sétálóutcává, barátságos közösségi térré alakult Sirály utcában már szeptember 23-án este ráhangolódhatnak a hétvégi évadnyitó programokra az idelátogatók egy kis térzenére, óriás szappanbuborékok, és pantomim művészek segítségével, másnap pedig egy kis borkóstoló, illetve Rúzsa Magdi koncertje szórakoztatja az érdeklődőket.


Program:


18:30     "Ráhangoló" - MOM Művelődési Központ - Sirály Sétány


Érezzen rá a Sirály sétány hangulatára!


Az est folyamán pantomimesek szórakoztatják az érkezőket, továbbá térzenével, valamint szappanbuborék performance-szal várjuk az érdeklődőket.

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2011. szeptember
H K Sz Cs P Sz V
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
12
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend