Hirdetés
2011. szeptember 11.

Évnyitó gyerekprogram a Millenárison

Helyszín: Budapest, Millenáris Fogadó és Park
Kezdési időpont: 10:00

A Millenáris gyerekprogram évnyitóján rengeteg izgalmas program vár rád!


Az egész napos játszóház és kézműves bemutatók mellett vásárosok kínálják szebbnél szebb portékáikat.


Az Apró Színház közreműködésével a Tündértánc, a Mozgolódó valamint a Pipő torna foglalkozásokon varázsszőnyegen repülhetünk a képzelet világába.


Program:


10.00 Lábita Színház - Csernik Szende székely lábbábos, mesemondó előadása


%u201EAz én csóré lábacskámat megcsípte a csihány, s azóta es vakarózik, s addig-addig, míg mára felhúztam a bábukat lábaimra: Mókára és Tréfára, hogy ne viszkessenek annyira, hanem járják el a székely nép jóízű mesécskéit. S ha nem es pityókát mesélek, akkor murkot aprítok lapítón, s ha nem es hiszitek el, a cseszle csípjen meg benneteket!%u201D


A mese gyógyír, a mese játék, a mese csoda, a mese hit, a mese lélek. Mosoly mindenki lelkére.


11.00 Kaláka: Három székláb - gyerekkoncert


A Kaláka gyermeklemezeinek (A pelikán; Ukulele; Az én szívemben boldogok a tárgyak; Bőrönd Ödön; Madáretető; Nálatok laknak-e állatok?) legkedveltebb darabjaiból áll ez a műsor. Felhangzanak többek között Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok. A gyerekek megismerhetik a Kaláka különleges, érdekes hangszereit.


A koncerten az érdeklődők nem csupán hallgatói, hanem résztvevői is lehetnek az előadásnak. Mivel a muzsikusok - annak idején - mind a Kodály koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy zenei általános iskolába jártak, e zenei nevelés igazolói és tudatos használói. Más anyanyelvű gyerekek körében is nagy sikerrel játszanak turnéik során.


Zenélnek: Becze Gábor , Gryllus Dániel , Radványi Balázs


12.00 Apró Színház: Békakirály - vásári komédia Grimm meséje alapján


Játsszák: Üveges Anita , Tarján Veronika


12.45 Egyesült Meseművek - Bátky András meseíróval,


Vendég: %u201ESzirtes Edina Mókus%u201D


Mindannyiunkban laknak mesék, van, akiben több, és van, akiben talán csak egy. A gyerekekben persze legtöbbször rengeteg mese bujkál, de a felnőttek két lábbal földön járó világában ezek nem merészkednek elő könnyen. Bátky András meseíró azt vette a fejébe, mindenkiből előcsalogatja azt a bizonyos egy vagy több mesét. Azok a gyerekek és felnőttek pedig, akik eljönnek vele játszani, később sem félnek majd hinni saját magukban, és a mesékben.


Szirtes Edina Mókus énekesnő, zeneszerző, hegedűművész és Bátky András meseíró jó ideje ismerik egymást, és dolgoznak is éppen együtt egy jazz és a mese találkozásából születő lemezen, de most első alkalommal lépnek kettesben együtt színpadra, hogy a közönséggel együtt rögtönözzenek mesét és hozzáillő zenét ezen a szép őszi vasárnap délelőttön. Gyerekeket és szüleiket egyaránt szeretettel várják alkalmi alkotótársnak.


13.30 Kolompos Gyermektáncház


Havi rendszerességgel mulathatnak kicsik is, nagyok is a Kolompos együttes muzsikájára.


Várunk szeretettel a totyogni tudó kicsiktől kezdve a nagymamákig, nagypapákig mindenkit! Elröpül a közös, egyórás mulatság, miközben hagyományainkat - a régi muzsikákat, táncokat és falubéli szokásainkat - sem hagyjuk feledésbe merülni.


14.30 Babszem Jankó Gyermekszínház: Forró vizet a kopaszra!


Komédia - nem csak gyerekeknek.


Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kismalac, aki egy erdei házikóban éldegélt boldogan. És hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy%u2026 illetve két farkas, akik boldogtalanul éldegéltek az erdő másik végében, mindaddig, amíg egy szép reggelen nem találkoztak hárman egymással: a kismalac és a farkasok.


És - mivel a farkasoknak az eszüknél csak az étvágyuk nagyobb - a kismalac, hogy megmenekülhessen, különleges tervet forral!


Szereplők: Röfike, a kismalac; Bozont Bandi, a %u201Evasagyaras%u201D farkasfalka vezére; Málé, egy %u201Efél%u201D farkas tag.


Játsszák: Klepács Andrea, Varró Emese, Baráth Zoltán


A színpadi változatot írta: Szőke Andrea


Díszlet, jelmez: Lovasy László,  Lovasyné Stuth Erzsébet


Zene: Kalló Zsolt


Rendezte: Baráth Zoltán


15.30 Kuruttyoló békakirály - hangszerbemutató és közös zenei foglalkozás


Messzi tájak gyönyörű hangszereit ismerheted meg - és próbálhatod ki - egy igazán izgalmas mesén keresztül. Kuruttyoló Békakirály történetei tele vannak csengéssel, bongással, ciripeléssel, ritmussal, zengéssel - minden fülnek való csodával.


Ethnosound: Fehér Károly


Apró Színház: Tarján Vera


17.00 Csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes: Örökség


A huszadik század második felében rohamosan pusztulásnak indultak hagyományaink, amelyek addig folyamatosan - és zavartalanul - öröklődtek nemzedékről nemzedékre. Bartók Béla és Kodály Zoltán a század elején páratlan népdalkincsre talált, s a recsegő fonográf-felvételeken áthallik egy tiszta, őszinte üzenet a ma hallgatójának. Olyan világ tárul elénk, amelyben mindennek ideje és rendje volt.


A történelmi Csík vármegye fellelt hagyományaiból összeállított műsorban egyetlen ember életén, illetve sorsán keresztül egy-egy közösség hagyományai énekben, zenében, táncban és prózában bontakoznak ki, példát adva a régi korok emberi hitvallásáról - segítségül hívva önéletrajzi írásokat is.


Közreműködnek: Györfi Erzsébet , András Orsolya


Koreográfus: Varga Zoltán


Zenei szerkesztő: Kelemen László


Jelmeztervező: Lőrincz Beáta


Igazgató, művészeti vezető: András Mihály


A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2011. szeptember
H K Sz Cs P Sz V
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
12
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend