2011. szeptember 11.

Királyi Vásár

Helyszín: Budapest, Király utca (VI.-VII. kerület Deák tér és Nagymező utca közötti szakasz)
Kezdési időpont: 09:00

A belváros bolhapiaca


Első ízben kerül megrendezésre Budapest népszerű design-utcájában, a Királyi Vásár, mely a bolhapiac és tájak, illetve mesterségek vására mellett vonzó kulturális és zenei programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az eseményre több mint 150 vásározót várnak, a legkülönbözőbb portékákkal, emellett pedig a hazai és nemzetközi gasztronómiai különlegességek kedvelőit is változatos étel- és italkínálattal csalogatják majd a belvárosi helyszínre, mely a történelem folyamán mindig is a kereskedők utcája volt.


Így most felidézve eredeti funkcióját és nyüzsgő hangulatát, Budapest egyetlen belvárosi bolhapiacaként invitálja szeptember 10-11-én a hazai és külföldi látogatókat.


A vásár és a programok ingyenesen látogathatók!


Programok:


2011. szeptember 11. (vasárnap)


08:00 - 18:00    Hungarikum és termelői vásár az Anker közben


09:00 - 19:00    kirakodóvásár a Király utcában:


üzletek, művészek, kézművesek és kereskedők kitelepülhetnek;


VI-VII. kerületi civilek info standdal vehetnek részt és segítségükre


számítunk;


külföldi kulturális intézetek által idehozott programok és árusítás


Down Alapítvány (szellemileg visszamaradt emberek) termékeinek


eladása;


Virtuális varázs (Király utca 40.) okos telefonnal csodát láthatsz!!!


11:00 - 18:00    gyermek foglalkoztatás a Kazinczy és Király utca sarkán


lévő játszótéren, falfestés, Élményváros ugráló vár, Kedvenc


Magazinnal rejtvényfejtés


10:00 - 18:00    táncok és színházak bemutatkozása a Centrál Passage


ban, kedvezményes jegy árusítás és színes programok (részletesen


weboldalon 09. 05-től)


12:00 - 14:00    Wichman Tamás (9-szeres kenu világbajnok) főz a


Király/Kazinczy utca sarkán


19:00 - 20:00    Brazil forgatag!!!

Évnyitó gyerekprogram a Millenárison

Helyszín: Budapest, Millenáris Fogadó és Park
Kezdési időpont: 10:00

A Millenáris gyerekprogram évnyitóján rengeteg izgalmas program vár rád!


Az egész napos játszóház és kézműves bemutatók mellett vásárosok kínálják szebbnél szebb portékáikat.


Az Apró Színház közreműködésével a Tündértánc, a Mozgolódó valamint a Pipő torna foglalkozásokon varázsszőnyegen repülhetünk a képzelet világába.


Program:


10.00 Lábita Színház - Csernik Szende székely lábbábos, mesemondó előadása


%u201EAz én csóré lábacskámat megcsípte a csihány, s azóta es vakarózik, s addig-addig, míg mára felhúztam a bábukat lábaimra: Mókára és Tréfára, hogy ne viszkessenek annyira, hanem járják el a székely nép jóízű mesécskéit. S ha nem es pityókát mesélek, akkor murkot aprítok lapítón, s ha nem es hiszitek el, a cseszle csípjen meg benneteket!%u201D


A mese gyógyír, a mese játék, a mese csoda, a mese hit, a mese lélek. Mosoly mindenki lelkére.


11.00 Kaláka: Három székláb - gyerekkoncert


A Kaláka gyermeklemezeinek (A pelikán; Ukulele; Az én szívemben boldogok a tárgyak; Bőrönd Ödön; Madáretető; Nálatok laknak-e állatok?) legkedveltebb darabjaiból áll ez a műsor. Felhangzanak többek között Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok. A gyerekek megismerhetik a Kaláka különleges, érdekes hangszereit.


A koncerten az érdeklődők nem csupán hallgatói, hanem résztvevői is lehetnek az előadásnak. Mivel a muzsikusok - annak idején - mind a Kodály koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy zenei általános iskolába jártak, e zenei nevelés igazolói és tudatos használói. Más anyanyelvű gyerekek körében is nagy sikerrel játszanak turnéik során.


Zenélnek: Becze Gábor , Gryllus Dániel , Radványi Balázs


12.00 Apró Színház: Békakirály - vásári komédia Grimm meséje alapján


Játsszák: Üveges Anita , Tarján Veronika


12.45 Egyesült Meseművek - Bátky András meseíróval,


Vendég: %u201ESzirtes Edina Mókus%u201D


Mindannyiunkban laknak mesék, van, akiben több, és van, akiben talán csak egy. A gyerekekben persze legtöbbször rengeteg mese bujkál, de a felnőttek két lábbal földön járó világában ezek nem merészkednek elő könnyen. Bátky András meseíró azt vette a fejébe, mindenkiből előcsalogatja azt a bizonyos egy vagy több mesét. Azok a gyerekek és felnőttek pedig, akik eljönnek vele játszani, később sem félnek majd hinni saját magukban, és a mesékben.


Szirtes Edina Mókus énekesnő, zeneszerző, hegedűművész és Bátky András meseíró jó ideje ismerik egymást, és dolgoznak is éppen együtt egy jazz és a mese találkozásából születő lemezen, de most első alkalommal lépnek kettesben együtt színpadra, hogy a közönséggel együtt rögtönözzenek mesét és hozzáillő zenét ezen a szép őszi vasárnap délelőttön. Gyerekeket és szüleiket egyaránt szeretettel várják alkalmi alkotótársnak.


13.30 Kolompos Gyermektáncház


Havi rendszerességgel mulathatnak kicsik is, nagyok is a Kolompos együttes muzsikájára.


Várunk szeretettel a totyogni tudó kicsiktől kezdve a nagymamákig, nagypapákig mindenkit! Elröpül a közös, egyórás mulatság, miközben hagyományainkat - a régi muzsikákat, táncokat és falubéli szokásainkat - sem hagyjuk feledésbe merülni.


14.30 Babszem Jankó Gyermekszínház: Forró vizet a kopaszra!


Komédia - nem csak gyerekeknek.


Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kismalac, aki egy erdei házikóban éldegélt boldogan. És hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy%u2026 illetve két farkas, akik boldogtalanul éldegéltek az erdő másik végében, mindaddig, amíg egy szép reggelen nem találkoztak hárman egymással: a kismalac és a farkasok.


És - mivel a farkasoknak az eszüknél csak az étvágyuk nagyobb - a kismalac, hogy megmenekülhessen, különleges tervet forral!


Szereplők: Röfike, a kismalac; Bozont Bandi, a %u201Evasagyaras%u201D farkasfalka vezére; Málé, egy %u201Efél%u201D farkas tag.


Játsszák: Klepács Andrea, Varró Emese, Baráth Zoltán


A színpadi változatot írta: Szőke Andrea


Díszlet, jelmez: Lovasy László,  Lovasyné Stuth Erzsébet


Zene: Kalló Zsolt


Rendezte: Baráth Zoltán


15.30 Kuruttyoló békakirály - hangszerbemutató és közös zenei foglalkozás


Messzi tájak gyönyörű hangszereit ismerheted meg - és próbálhatod ki - egy igazán izgalmas mesén keresztül. Kuruttyoló Békakirály történetei tele vannak csengéssel, bongással, ciripeléssel, ritmussal, zengéssel - minden fülnek való csodával.


Ethnosound: Fehér Károly


Apró Színház: Tarján Vera


17.00 Csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes: Örökség


A huszadik század második felében rohamosan pusztulásnak indultak hagyományaink, amelyek addig folyamatosan - és zavartalanul - öröklődtek nemzedékről nemzedékre. Bartók Béla és Kodály Zoltán a század elején páratlan népdalkincsre talált, s a recsegő fonográf-felvételeken áthallik egy tiszta, őszinte üzenet a ma hallgatójának. Olyan világ tárul elénk, amelyben mindennek ideje és rendje volt.


A történelmi Csík vármegye fellelt hagyományaiból összeállított műsorban egyetlen ember életén, illetve sorsán keresztül egy-egy közösség hagyományai énekben, zenében, táncban és prózában bontakoznak ki, példát adva a régi korok emberi hitvallásáról - segítségül hívva önéletrajzi írásokat is.


Közreműködnek: Györfi Erzsébet , András Orsolya


Koreográfus: Varga Zoltán


Zenei szerkesztő: Kelemen László


Jelmeztervező: Lőrincz Beáta


Igazgató, művészeti vezető: András Mihály


A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

WAMP a design vásár

Helyszín: Budapest,Millenáris B Épület, Park
Kezdési időpont: 10:00

Mi a WAMP? A lila mignonok, szőrös cipők, hetyke kalapok, bojtos esernyők, legófülbevalók, zippzártáskák, feleselő pólók, rózsaborsos csokoládék, a mákméz és az ehető virágok világa. Ahol minden egyedi, és minden tárgynak története van. A különös és a szokatlan találkozása a Millenáris B csarnokában.


A 2006 óta havonta megrendezett WAMP a friss designtermékekre éhes közönség szinte kötelező hétvégi zarándokhelyévé vált. A standokon fiatal iparművészek kínálják portékáikat az egyedi tervezésű cipőktől a rafináltan hajtogatott táskákon át, a testrészeinket újraértelmező ékszerekig. A designpiac a látogatóknak a megszokott divatboltok egyforma kínálata előli menekülő utat, a kiállítóknak pedig megmutatkozási lehetőséget kínál. A WAMP így sikeresen közelíti egymáshoz a művészeket és a nagyközönséget.


A kiállító tervezők azonban nem csak a szemet gyönyörködtető portékáikkal várják a WAMPra látogatókat! Míg a tervezők asztalai a legkülönlegesebb design tárgyaktól roskadoznak majd, addig a gasztrosarokban gasztrokiállítók forrasztják egybe a konyhaművészetet és a designt. A design és a gasztronómia kapcsolata tagadhatatlan és izgalmas, ezért a legkülönfélébb gasztro termékekkel bővült a WAMP kínálata: csokoládékkal, bonbonokkal, lekvárokkal, chutney-kkal, borokkal, olivaolajokkal és párlatokkal, különleges szakácskönyvekkel, és konyhai eszközökkel.


Szeptember 11.


Láthatatlan invázió a WAMPon! A PLACCC csapata minimál intervenciókat, apró elváltoztatásokat eszközöl majd a Millenáris B csarnokában, illetve a Park egész területén egy workshop keretében, amelyeket az odalátogató vásárlók egyszerű kooordináták segítségével fedezhetnek majd fel. A keresés a geocaching játékhoz, vagy egyfajta városi tájfutáshoz hasonlítható.

20. Budavári Borfesztivál

Helyszín: Budapest, Budai Vár
Kezdési időpont: 10:00

Megtippelni sem lehet, hogy 20 év alatt hány borospalacknyi víz folyt le a Dunán, de az biztos, hogy a Borfesztivál azóta több millió emberrel szerettette meg a bort. Elengedhetetlen szerepe lett a magyar borkultúra fejlődésében, kiteljesedésében, a borászok és a fogyasztók találkozásainak megszervezésében, a magyar bor hírnevének öregbítésében.


A 20 éve elindított szekér nemhogy gurul, de megállíthatatlanul száguld, csak győzzünk utána szaladni!


Önre is vár a felejthetetlen élmény: több ezer bor, szívhez szóló ritmusok és dallamok, nagyszerű produkciók, ízek és illatok bódító kavalkádja, festői szépségű környezet, sok-sok barát és ismerős, emberek, arcok, mosolyok.


Koncertek


2011. szeptember 11. (vasárnap)


14:00     Bartók Béla Férfikar - "Jó bor kell a magyarnak"  (könnyű) - PORT.hu Fesztiválszínpad


15:00     Pál István Szalonna és Bandája  (világ-, népzene) - PORT.hu Fesztiválszínpad


16:30     Jubileumi torta fölvágása, a Legszebb Palack szavazás és a Fesztivál Bora Díj átadása, közreműködik a Vivat Bacchus énekegyüttes   (könnyű) - PORT.hu Fesztiválszínpad


18:30     Micheller Myrtill és zenekara    (könnyű) - PORT.hu Fesztiválszínpad


20:00     Farkas Sándor bárzongorista  (komoly) - PORT.hu Fesztiválszínpad


Egyéb események


2011. szeptember 11. (vasárnap)


Egész nap     Találkozás új borokkal, új pincészetekkel - kockázat nélkül - Érmes Borok Háza


10:00     Gyerkesarok - A Kreatív Hobby a 20. Budavári Borfesztiválon - Gyereksarok


12:00     VinAgora Sátor - Fesztivál bora választás, ahol a fogyasztó értékel - VinAgora Sátor


13:00     Szarvasgomba Lovagrend bevonulás, lovagrendi avatás, jótékonysági szarvasgomba árverés - az év legnagyobb fogása - PORT.hu Fesztiválszínpad

Programnaptár

vissza most előre
2011. szeptember
H K Sz Cs P Sz V
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
12
Pirula Trend