2011. augusztus 25.

Szavak a szabadban - Millenáris Piknik

Helyszín: Budapest,Millenáris Park,Szabadtéri színpad
Kezdési időpont: 17:00



17 óra - Brémai muzsikusok - A Szamárfül Projekt előadása


Zenés-táncos-dalos-bábos-bőröndös-házfoglalós-menetelős-mendegélő-gyerekmegmozgatós-gyerekmegénekeltetős-betyárbosszantós mese cirka egy tanóra időtartamban.


Akik játsszák: Berki Szofi, Bognár Anna/Kis Bernadett, Bernáth Dénes


Előfordult veled, hogy unatkoztál, vagy csak már nem volt annyira érdekes számodra a régi játékod? Darabunk főszereplő kislányával is ez történik. De Apa megmutatja, hogy egy kis fantázia, illetve a régi játékok segítségével mennyi érdekes kalandban lehet része mindenkinek. Ha szeretnéd egyszerre megnézni a Shreket, a Frakkot, a Garfieldot és A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét, akkor ez a te előadásod. Kalandos útjuk során rengeteg vidámságban lesz részük - ilyenkor gyakran dalra fakadnak. Ám leküzdendő feladat is akad számukra bőven. Hogy hogyan birkóznak meg velük? Meglátod, ha eljössz megnézni az előadásunkat! No de komolyan: mit keres A brémai muzsikusokban a Tévémaci - vagy az aranyhal a népmesékből? És az Oroszlánkirály, pláne a nagy fehér cápa? Gyere el, és kiderül a titok!


19 óra - Rájátszás - Dupla vagy semmi


Öt kortárs költő és öt zenész írja/játssza újra egymás kedvenc művét. Írók szereznek új szövegeket ismert dalokhoz, zenészek zenésítik meg költők számukra kedves költeményét. A Margó Fesztiválon már egyszer látható, nagy sikerű program folytatásaként újfent színre lépnek kedvenc dalköltőink és költő dalnokaink, hogy megduplázzák az élvezetet.


Zenészek: Bérczesi Róbert, Beck Zoltán, Kollár-Klemencz László


Költők: Karafiáth Orsolya, Háy János, Erdős Virág

XII. Savaria Történelmi Karnevál - Csütörtöki program

Helyszín: Szombathely
Kezdési időpont: 19:00

Az ókort idézi meg Szombathely - és a régió - legnagyobb történelmi fesztiválja is: a Savaria Történelmi Karnevál - Ludi Savarienses - augusztus 20-tól 22-ig. Ez esetben a történelemmel való ismerkedés egyben igazi kulturális kalandot is ígér. Bepillantást nyerhetünk a régi korok kultúrájába és életmódjába, felfedezhetjük a gondjainkra bízott örökség értékeit és becses hagyományait. A karnevál hagyományosan 20 helyszínen, mintegy 200 produkcióval várja a harcművészet, világzene, színház, keleti misztikum, a borok és korabeli finomságok kedvelőit. A jelmezes-históriás fesztivál középpontjában a római kor felelevenítése áll: Savaria lakói és vendégei egy teljes hétvégére izgalmas, érdekes történelmi játék részesei lehetnek. A szervezők örömteli időtöltést szeretnének nyújtani népszerű, európai hírű és honi fellépők színpadi produkcióival, a Karneválszínház műsorával, kacagtató utcaszínházi előadásokkal, tüzes játékkal és a méltán népszerű "rabszolgavásárral". A korábbi évekhez hasonlóan kihagyhatatlan helyszín lesz a Borok Utcája, a Keleti Udvar, a Művészetek Utcája, az Öreg Város Vására, a Mediterrán Udvar; az apróságokat természetesen idén is a Kalandvár szórakozatja majd. A vérbeli gourmand-okat pedig a legkülönlegesebb ízekkel teli magyar és más nemzetek konyhái - lacikonyhák sültjei, illatos pékáruk, kemencés finomságok és zamatos borok várják. Az esemény szó szerinti fénypontja mindenképpen a szombat esti fáklyás felvonulás lesz, amikor is mintegy ezerfős, különböző történelmi korokat idéző, tündöklő menet masíroz majd végig a városon.


Koncertek


2011. augusztus 25. (csütörtök)


19:00     Semmi2ség Zenekar  (könnyű) - Savaria Karnevál, Mediterrán Udvar


20:30     Magyar Honvédség Légierő Zenekara  (komoly) - Savaria Karnevál, Fórum színpad


22:00     Tohu-Bohu Zenekar  (könnyű) - Savaria Karnevál, Mediterrán Udvar


Egyéb események


2011. augusztus 25. (csütörtök)


18:30     A sas - filmbemutató és közönségtalálkozó Bicskey Lukács színművésszel - AGORA Savaria Filmszínház


20:00     Dr. Hende Csaba fővédnök köszöntője - Savaria Karnevál, Fórum színpad


21:00     Magma Tűzszínház: Tűzjelmez szóló - Savaria Karnevál, Mediterrán Udvar



Programnaptár

vissza most előre
2011. augusztus
H K Sz Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Pirula Trend