2011. augusztus 20.

Szent István-napi ünnepi családi program

Helyszín: Budapest,Millenáris Park, Szabadtéri színpad
Kezdési időpont: 10:00

Augusztus 20. az egyik legrégibb magyar ünnepnap: Szent István király napja, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. Ünnepi programunk megnyitója és házigazdája Gulyás László, a "Langaléta Garabonciások"segédletével. Egész napos program a Ládafia Bábszínház körhinta, MárkusZínház Ludibundus Játszóház; kézműves bemutatók, vásárosok, játékos drámafoglalkozások teszik felejthetetlenné Szent István-napi ünnepi családi programunkat.


Részletes program:


10.00 Gulyás László és a Langaléta Garabonciások


10.30 Gulyás László és Környei Aliz: A kenyér meséje


... Apika mesélt én meg ültem az öreg subán és hallgattam... Szavai úgy melegítenek még ma is, mint hideg estéken pásztort a messze világító tűz. S a mesék úgy költöztek lelkembe, tettek ott örök törvényt, mint tűzből kipattanó szikra, ami az ég felé száll, hogy ott csillaggá váljon, s örökkön tündököljön. Apika tudós volt...Olvasott a csillagokban...


11.00 Korpás Éva - Szól a kakas, szól


Korpás Éva a Tükrös Zenekar énekes szólistája volt. 2007-ben Csalogató címmel készítette első önálló, gyermekeknek szóló lemezét. Dalaiban a komolyzene, a népzene és a világzene stílusjegyei mellett a jazz is megjelenik. A különféle stílusok finom elegyítésének köszönhetően válik egységessé a dalok hangzása. A lemezen Rudolf Péter színművész is közreműködik.


Idén május végén jelent meg új, Szól a kakas, szól című gyermeklemeze, amellyel folytatja az első lemezének hagyományait. Magyar népdalok csendülnek fel feldolgozások formájában, ahol a kíséret néha követi ugyan a hagyományos népzenét, de gyakrabban rugaszkodik el más zenei világokba, mint például a jazz vagy a komolyzene. A lemez és a koncert - Lakatos Róbert, Madarász András, Lelkes Tibor és Varjú Attila zenészek közreműködésével - igazi kedvence lehet a család aprajának-nagyjának.


Korpás Éva több alkalommal dolgozott együtt Balogh Kálmán cimbalomművésszel, valamint Berecz András mesemondó-énekessel, de a Csillagok, csillagok és a Rendhagyó Prímástalálkozó című produkciók résztvevőjeként is rendszeresen közönség elé áll.


A koncert a lemez budapesti bemutatója lesz.


12.00 Apró Színház: Az új kenyér ünnepén


15.00 MárkusZínház: Az égigérő fa - Benedek Elek nyomán


Az öreg király egyetlen leányát hirtelen forgószél ragadja el. Az egész birodalmat nyeri el, aki visszahozza és még a kezivel is számolhat, de számtalan herceg, lovag veszik


oda a feladatban. Jánoska az egyetlen, aki a háromfejű sárkányt legyőzve hazaviheti Gyöngyvirág királykisasszonyt. A király boldog, halni sincs már kedve, hisz minden jó véget ér.


16.00 Trambulin Színház: Nénje bolond meséi-vásári bábjáték


17.00 Csillagszemű Táncegyüttes előadása


18.30-19.45 Kerekes Band koncert


"Egy fantasztikus zenei utazásra visznek el minket tradicionális hangszereikkel: a kobozzal, a háromhúros brácsával és a pásztorfurulyával, melyeknek játékában a punk, a funky és a dance keveredik a magyar népzenével, sok nagyszerű dobmenettel és kitűnő hangzással megerősítve. (...) Ez a banda az, amire feltétlenül le kell csapni." (Mark Espiner, Songlines magazin UK)


A Kerekes Band az utóbbi évek egyik legütősebb világzenei bandája: hasító ethno-funk, felszabadító csángó boogie, nagy terpeszes rock 'n' roll. Koncertjeikre jellemző a pulzáló "stadion-folk" hangulat, melyet csodás gyógyulások és pszichedelikus látomások kísérnek. Fehér Zsombor koffernyi effekttel megtámogatott furulyakészlete mellett egyszemélyes showműsorával teszi fel a betyárkalapot az élményre, miközben úgy fújja, akár egy bronxi funkpartira beszabadult megvadult őscsángó, aki Jimi Hendrix legzúzósabb ütemeit szívta magába a gyimesi hegytetőn.


20.00 Appril Project - táncelőadás


Az idei Csillag Születik döntős tánccsoportja az ünnepre készült előadással lép fel.


20.30 Offline:ontheater - Garvitáció szimfóni


Cirkusz-színházi előadás a Szabadtéri Színpad tetőszerkezetén.


Levegőakrobatika, faltánc és tissue 22 méter magasan, hat artista, szédítő magasság!


Élő zenével és énekkel, látványos fényinstallációval!


Az offline:ontheater előadásaiban a kortárs cirkusz, a tánc és a színház mozgásformáit ötvözik. A társulat fókuszában a speciális helyszínek, például elhagyott ipari létesítmények, gyárak és saját készítésű vastoronyszerkezetek meghódítása áll.


A Millenáris Szabadtéri Színpad vasszerkezetén megjelenik az emberi félelem, a veszély és a magasság harmóniája.


Koncepció: Glass Ben és a társulat


Előadók: Nyári-Nagy Ibolya, Bardóczy Ilka, Téri Gáspár, Szalai Csaba, Tóth Zoltán, Glass Ben


Zeneszerző: Szaxofon: Lukács Levente


Ének: Siménfalvy Ágota


Fény: Vida Zoltán

Programnaptár

vissza most előre
2011. augusztus
H K Sz Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Pirula Trend