2011. augusztus 11.

Szavak a szabadban - Millenáris Piknik

Helyszín: Budapest, Millenáris Park, Szabadtéri színpad
Kezdési időpont: 17:00

A csütörtök az irodalomé. Délután a gyerekeknek szól a mese, kora estétől pedig megízlelhetjük az irodalom számos árnyalatát. Vendégünk lesz Szécsi Noémi és Rácz Zsuzsa, akik lányok-asszonyok irodalmi receptjeit tárják elénk a garantáltan "elfuserált" párkapcsolathoz.


Program:


17 óra - A varázslatos léghajó - Az Ezerarcú Multikulti Egyesület programja


Másfél órás mesejáték gyerekeknek - kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt - zenével, mondókákkal, énekekkel. A mese alatt bepillanthatunk Európa különböző népeinek híres, klasszikus vagy éppen új történeteibe. A gyerekek maguk is egy-egy történet részesei lehetnek: megformálhatják azok szereplőit, segíthetnek próbatételeikben. Útközben különféle nyelveken mondókákat tanulnak, zenélnek, mozognak, táncolnak a résztvevők. A program célja, hogy a gyerekek ízelítőt kapjanak egy-egy európai nemzet kultúrájából a meséin, irodalmán keresztül - így ösztönözve érdeklődésük, nyitottságuk más népek iránt.


19 óra - Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?


Lányok-asszonyok irodalmi receptjei a garantáltan elfuserált párkapcsolathoz


Vendégek: Szécsi Noémi, Rácz Zsuzsa és a Momentán társulat


Donald Petrie népszerű filmjének játékos ötlete adja annak az estnek is az apropóját, amelyen kiváló írók (nem mellesleg nők) mesélnek novellákban, versekben valós vagy fiktív történeteket férfiról és nőről, szerelemről, bénázásokról, valamint a szakításról. A felolvasáson, illetve beszélgetésen túl - egy-egy előre elküldött novella felhasználásával - helyzetgyakorlatokat mutat be (a közönség és az írók bevonásával) két, sokak által kedvelt színész.


Improvizációkkal közreműködik, az írókat kezeli, és a párokat egymásnak ereszti:


Momentán Társulat

Programnaptár

vissza most előre
2011. augusztus
H K Sz Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Pirula Trend