2011. augusztus 06.

Picnique Électronique

Helyszín: Budapest, Millenáris Park, Szabadtéri színpad
Kezdési időpont: 10:00

A Millenáris Piknik sorozatának augusztus 6-i különkiadásában az elektronikus zenéé lesz a főszerep. A parkban átveszik a hatalmat a műfaj hazai legjobbjai, s az elektro francia bölcsőjének híres-hírhedt szülöttje, REMAIN is feltűnik majd.


Egy napra a piknik szó új értelmet nyer, egyszerre lesz kellemes és zúzós, fűfoltos és nemes, elektronikus és természetes.


Érkezz akár rekeszekkel, vagy sikkes piknik kosárral, azonnal otthon érzed majd magad. Mindegy hogy felejteni akarsz, vagy új élményekkel gazdagodni, ez a piknik mindenre lehetőséget ad.


A tavon játszik DJ Clairvo és az Infragandhi, a színpadon pedig a Realistic Crew koncert és Anorganik. Adott a fű, adott a tó, adott a zene, már tényleg csak Te hiányzol...és a barátaid.


Marge tavaly decemberben debütált And című albumával, amely 12 angol és egy magyar nyelvű számot tartalmaz. A dalokat és a szövegeket egyaránt az énekes-előadó, Mészáros Zsuzsanna írta. A jazz, a trip-hop és a soul műfajába tartozó számokat még Monkeyneckkel közösen, az elektronika segítségével készítették, de már az albumon is közreműködik a zenekar több tagja. Az énekesnő köré kora tavasszal alakult állandó zenekar, amelynek első, nagy sikerű lemezbemutató koncertjére május végén került sor az Instantban. Csizmás András (nagybőgő), Komjáti Áron (gitár), Csízi László (dob), Farkas Áron (élő elektronika, vokál) és Premetz Mátyás (zongora) azon vannak, hogy minél színesebben és változatosabban adják elő az albumon található dalokat. A zenekar lázasan készíti második albumát, immár teljes mértékben a tagok részvételével, mesterséges effektek nélkül. A készülő kislemez címe - Silhouette - is erre utal. Az új albumról játszottak dalokat a Telep idei nyitó rendezvényén. A My Way című számból videoklip is készült.


Mészáros Zsuzsanna óvodás kora óta énekel, 12 évesen került bele a magyarországi underground elektronikus zenei körforgásba. Fellépett az A38-on a Fresh ER rendezvényein, valamint énekelt a Live Act beatbox formációval. Jelenleg DJ Negro és Infragandhi gyakori vendégfellépője, valamint kislemezt készít elő az Uptown Felazzal, akikkel az Utolér című film főcímdalát is készítette.


Tó Színpad:


12.00 - Kanada Káosz


15.00 - Infragandhi


17.00 - Clairvo


20.00 -Remain (FR)


Szabadtéri Színpad:


16.00 - Marge


17.30 - Realistic Crew


19.00 - anORGANnik.org


A program a Francia Intézet támogatásával jött létre


A Millenáris Piknik utcazenei programját támogatja a hangszercenter.hu, a Line6 és az Elixire termékek forgalmazója.


A három legtöbb szavazatot kapott utcazenész a következő nyereményekben részesül:


Az első helyezett egy LINE6 MICRO SPIDER-t,


a második egy LINE6 POCKET POD EXPRESS-t,


a harmadik egy 3 db ELIXIR húrszettet (melyet a nyertes választ ki) kap ajándékba.


REALISTIC CREW:


"Akármilyen hangulatban is kezdünk bele, a Realistic Crew borongós, realisztikus, urbánus zenei világa észrevétlenül beszippant minket. Az apró zajok, széttördelt ritmusok, jazzes futamok végül azt az érzetet keltik bennünk, mintha egy nagyvároson keresztül futó folyó partján állnánk, az ipari környezet neszező csendjében."


anORGANik.org


Deutsch Gábor aka anORGANik hazánk egyik úttörő elektronikus zenei producere.


Számaival és remixeivel rengeteg nemzetközi és hazai CD és bakelit kiadványon találkozhat az elektronikus zenét kedvelő.2000-ben barátaival közösen létrehozott egy az akkoriban fénykorát élő drum and bass stilusú lemezkiadót Subscope néven, amelyen sötét hangulatú zenéi jelentek Anorganik és Nightshift álnéven,melyből utóbbi Ghost Warrior barátjával alapitott duót takar. Rasterként csatlakozott a szintén újonnan megalkult Chi Recordings kiadó művészeinek táborába, ujabb rajongókat szerezve ezáltal a breakbeat világában, majd hamarosan ismét kiadó alapitásba fogott DJ Soneec barátjával Lip Recordings néven hoztak létre egy house cimkét.


Gábor mastering-hangmérnökkénk és remixerként dolgozott többek közt a Zagar, Yonderboi, Anima Sound System, Dj Bootsie, Amorf Ördögök, Péterfy Bori, Kiscsillag,30Y,Heaven Street Seven, Soerii & Poolek, Neo, Brains, Colorstar zenekaroknak is. Gábor második soralbumát a


Turning Thirty cimmel Párizsban mutatta be 2009ben a %u201CZene Ünnepén%u201D. (Féte de La Musique), amelyről a Flavour of Tears c. szám number one lett az MR2 Petőfi-n. Ezen kívül rendszeresen játszik klubbokban itthon és külföldön egyaránt. Legutóbb a berlini BEA kiállitson mutatott be


budapesti zajinstallációt a német közönségnek, illetve szétcincálta Wolf Kati-t is.


Élőben 2001 óta játszanak Szőcs Gergő dobossal kiegészülve.


Ebből a 10 éves jubileumi alkalomból idén augusztus 6-án egy több állomásos turné első etapjaként a Millenárison lépnek fel Barabás Lőrinc (trombita), DJ Mango (elektronika,dj,scratch), és Kovács Ádám (perka, ütős hangszerek) társaságában.

Programnaptár

vissza most előre
2011. augusztus
H K Sz Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Pirula Trend