Hirdetés
2011. június 18.

A Kerület Napja idén is a Millenárison

Helyszín: Budapest, Millenáris
Kezdési időpont: 10:00

Június 17-én és 18-án - pénteken, illetve szombaton - a Millenárison ünnepli a második kerület a Kerület Napját.


Pénteken este a Csík zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, valamint Pál István "Szalonna" ad háromórás élő koncertet a Parkban. Szombaton 10 órától Családi napot rendeznek, benne a már hagyománnyá vált kisebbségek ételkóstolójával, továbbá a politikai főzőversennyel. Ugyanezen a napon, 18 órától a Benkó Dixieland Band élő koncertjét élvezhetik a látogatók a Parkban - a Nagyszínpadon.


Szombati program


10.00:  Alma együttes A Családi nap az Alma együttes koncertjével kezdődik, majd a kisebbségek ételkóstolójával,a sziamarczi családi játszóházzal, később pedig a politikai főzőversennyel folytatódik.


12.00-tól Ízek utcája délben nyit a mindig népszerű ízek utcája, ahol a II. kerületi kisebbségi (bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, szerb, ruszin és ukrán) önkormányzatok adnak ingyenes ízelítőt nemzetük konyhájának fogásaiból.


A kulináris élvezeteket kulturális műsorokkal egészítik ki. Fellép az Ellinzmos görög táncegyüttes, a hidegkúti Német Nemzetiségi Tánccsoport, a LIPA szlovák néptánccsoport, a horvátok pedig táncházat rendeznek.


Napközben


:) sziamarczi családi játszóház


A Marczibányi Téri Művelődési Központ június 18-án kiköltözik a Millenárisra. Családi játszóházuk a Zöld kerület címet viseli. A játék egyes állomásain a zöld gondolkodással,a természettel, az épített környezettel, az újrahasznosítással, a sporttal, a mozgással és az egészséggel kapcsolatos feladatokat kell megoldaniuk a családoknak menetlevél segítségével.


A Szabadtéri Színpadon kétféle kézműves foglalkozást tartanak, de a népszerű Marczi Diridongó is kilátogat a kerület ünnepére. A kézműves foglalkozások az akadályjáték állomásai is egyben, de bárki bekapcsolódhat az újrahasznosítható anyagokból készülő remekek alkotásába. A kézműves foglalkozások 10-16 óráig tartanak majd, az akadályjátékon pedig 10.30-tól 15 óráig várják a látogatókat.


Légvárak, mászófal


Politikai főzőverseny


Immár hagyomány, hogy politikusaink megmutatják, miként állják meg helyüket a kondér mellett. A főzőversenyen idén is az önkormányzati képviselőkből, illetve a Polgármesteri Hivatal dolgozóiból álló csoportok mérhetik össze tudásukat, valamint a Kerület Napja rendezvény díszvendége, a Nógrád Megyei Önkormányzat csapata áll a kondérok mellé.


18.00: Benkó Dixieland Band

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2011. június
H K Sz Cs P Sz V
3031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
123
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend