Hirdetés
2011. május 29.

Mozgástrend Fesztivál

Helyszín: Budapest, Millenáris
Kezdési időpont: 10:00
Az egész napos ingyenes programok 10.00-kor kezdődnek és több, mint 30 helyszínen folyamatosan zajlanak.

Számtalan program lesz a fiataloknak és a felnőtteknek, de a legtöbb izgalom a gyerekeket várja! Nem csupán kitűnő szórakozás, de tanulságos élmény is a Mozgástrend Fesztiválon való részvétel, ahol a fókuszban (ugyan játékos, szórakoztató formában) a helyes mozgás!

A gyerekek Kincsvadász térképet kapnak, amelyen különböző ügyességi feladatokat teljesítve gyűjthetnek pecséteket - az összes feladat teljesítéséért értékes ajándékok közül választhatnak!


Felnőtt programok


Relax galéria - pihentető, feltöltő programok:Vörös Oroszlán Teaház, mesesarok, gyerekkönyvek, shiatsu, masszázsok, relaxáció

Egészséges és finom! Napfényes étterem, Atma büfé, Családi fűszeres, Vörös Oroszlán, Biopont, Aszaltgyümi

Jóga galéria: A jógastúdiókkal egész nap ismerkedhetsz a Jóga terem előtti kiállító részen! Közös gyakorlás óránként, Gyerekjóga, Jóga büféJóga bemutatók a kisszínpadon:10.30 Hatha Jóga Flow - Mandala - Gyöngyi, Nadia 

11.00 Akro jóga - Atma Center

11.30 Gerincjóga haladó - Arunachala - Bogi, Zoli, Randi

12.00 Bikram jóga - Bikram Astoria

12.30 Astanga jóga - Atma Center

13.00 Gerincjóga Power - Mandala - Kori, Gergő

13.30 Power jóga - Mandala - Csaba, Ádám

14.00 Astanga jóga - Atma Center

14.30 Bikram jóga - Bikram Astoria

15.00 Gerincjóga haladó - Arunachala - Bogi, Zoli, Randi

15.30 Hatha Jóga Flow - Mandala - Gyöngyi, Nadia 


16.00 Power jóga - Mandala - Csaba, Ádám

16.30 Gerincjóga Power - Mandala - Kori, Gergő 

17.00 Bikram jóga - Bikram Astoria

Mozgástrend színpad:


10:00 Functional stretching
Célja a harmónia fenntartása és/vagy újra kialakítása. A rövidült izmok speciális technikákkal való nyújtása, az antagonista izmok erősítése és így a mozgástartomány növelése, amely lehetővé teszi az optimális, fájdalommentes és helyes izomműködést.

11:00 Gerincjóga
A Gerincjóga célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása, az egészséges test fejlesztése. Három fő területe a testtartás javítása, a helyes légzés megtanítása, és a stresszoldás, a relaxációra való képesség javítása.

12:00 Pilates
"10 edzés után érezni, 20 után látni fogja a különbséget. 30 után pedig az egész teste megújul." Joseph Pilates az elsők között ismerte fel és alkalmazta a test és lélek közötti kapcsolatot az általa kifejlesztett gyakorlatrendszerrel.

13:00 Meditatív Aerotréning 
A MAT lassú mozgássorok felépítésével megtanítja a helyes végrehajtás és légzés technikáját. A program segíti az ízületek mozgáskiterjedésének növelését, a gerinc mobilizációját, az egészséges, harmonikus test-lélek kialakítását.

14:00 NIAA
Nia egy holisztikus fitness program,tánc a tudat a test és a lélek között, egyfajta életforma, ami a tested természetes bölcsességére és intelligenciájára épít.

15:00 Pilates
A test és a lélek harmónijára törekszik mellette a mély izmok erősítésére,testtartás javítására. Gerinc problémák korrigálására, testtudat javításra és magasabb szinten szálkásításra szolgál.

16:00 Gerincjóga
A Gerincjóga modern mozgásrendszer, olyan csoportos mozgásterápia, melynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal.
Jóga színpad :


10:00 Astanga jóga
Az Astanga-jóga dinamikus sorozatai a Napüdvözlet mozdulataira épülnek, és rendszeres gyakorlásuk biztosítja a belső szervek egészségét, az idegrendszer optimális állapotát, valamint magasabb szinteken a spirituális erő felébredését.

11:00 Kontakt jóga
Lényege abban áll, hogy a közösen végzett testhelyzetekben tovább segíthetjük gyakorlótársunkat, s önmagunkat. Ennek hatására kapcsolatteremtő képességünk, metakommunikációnk és környezetünkre, irányuló érzékenységünk is finomodik.


12:00 Hatha jóga
A jóga egy önismereti út, ahol fokozatosan ismered meg tested határait, és próbálod ezeket a határokat lépésről-lépésre tágítani. Egy jóga órán az végzi jól a gyakorlatokat, aki belülről figyeli teste jelzéseit, történéseit, és nem a többiekkel versenyez.

13:00 Naliní nőijóga
A női jóga abban sajátos, hogy finomságával, rezgéseivel, gyakorlataival fizikai és finomabb szinten is elősegíti a nőiség átélését és a nőiség-tudatosságot. A Naliní női jóga gyakorlása visszavezet a természetes nőiséghez.

14:00 Kayakalp Yoga
A Kaya Kalp Jóga (kaya jelentése test, kalpa jelentése megfiatalítás) magasabb szintű ősi indiai jógikus és ajurvédikus módszer a test teljes fizikai rendszerének napi megfiatalítására.

15:00 Himalájai Jógatradíció 
A Himalájai Tradíció a spirituális tudás töretlen folyama, amely a himalájai barlangkolostorokban élő nagyszerű bölcsektől származik. Az ászanáktól a meditációig a jóga egészét átfogja, és alkalmazza a nyugati emberre.

16:00 Hatha jóga Flow 
A flow szó magyarul áramlást jelent, ami nagyon jól megragadja az óra jellegét. A Hatha Jóga Flow óra íve töretlen, egyik ászanából következik a másik, és a nehezebb ászanák közötti pihenéshez is ászanákat használunk.

17:00 Agama jóga 
Az agama jóga a szóbeli hagyományokra épülő ősi indiai és tibeti tantrikus iskolákra vezethető vissza, melyek a testre, az energiákra, a létezésre helyezik a hangsúlyt.

18:00 Gerincjóga 
A Gerincjóga a gerincre, mint a mozgás központjára koncentráló, gyógytorna jellegű tudatos mozgás, mely képes helyreállítani a testi egészséget, a lelki harmóniát és az élet minden területén kézzelfogható, pozitív változásokat hoz.

Gyerekprogramok
Téma: A helyes mozgásra való nevelés

Kicsi Napraforgók - fél óránként játékos gyerekjóga órák aJógagalérián

Ügyességi akadálypálya - az Alapozó terápia gyakorlataival Laczó Sándor vezetésével, aki tanácsod
ad a szülőknek gyermekük fejlődésével kapcsolatban

Mozgáskotta - játékos testséma fejlesztés 4 éves kortól Testrészeink - a test megismerése a BIODERMA segítségével

Gyerekjóga - a Mandala Jógastúdiók Gyerekjóga oktatóképzésének szervezésében a Csodák Palotája előtt

Babakocsi parkoló - a babakocsi a megőrzőben hagyható és hordozó kendőre cserélhető!

Mesesarok - meseolvasás egész nap a Relax galérián, a B. épültben - mellette masszázs és teázó a szülők részére!


Tudatos Szülő fejlesztő sarok:- Ügyes vagy? - fejlesztő feladatok kicsiknek

Ezt Te már tudod! - feladatlapok ovisoknak

Tanuljuk meg együtt! - közös mondókázás, daltanulás

- Milyenek az állatok? - utánzásos feladatok

- Szerepelj a minitévében! - gyerekek bemutatkozása
Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2011. május
H K Sz Cs P Sz V
252627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12345
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend