Hirdetés
2011. május 29.

Gyereknapi kavalkád a Millenárison

Helyszín: Budapest, Millenáris Park, Szabadtéri színpad, Teátrum, B Épület
Kezdési időpont: 10:00

A Millenáris gyereknapi kavakádján mindenki talál valami érdekeset, izgalmasat. Egész napos pontgyűjtő játékon lehet résztvenni, közben pedig két színpadon folynak a programok. Fellép többek közt Szalóki Ági, Farkasházi Réka, a Katáng zenekar és az Amorf Lovagok is.


A Millenáris tízéves fennállásának évfordulója kapcsán tíz nagyszabású ingyenes családi programmal ünnepelünk a 2011-es év során. Ennek részeként valósul meg a Gyereknapi Kavalkád, amely idén is nagyon sok színes programmal várja a gyerekeket.


Ízelítőt nyújtunk azon programokból és témákból, amelyekkel az elmúlt tíz évben foglalkozunk, s amelyek segítségével mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást. A Millenáris kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos szemléletre. Ennek hangsúlya a gyereknapon a mozgáson lesz. Ebben segít majd a Keljfeljancsi Gyerekfesztivál.


Itt valósul meg a soros EU-elnökséghez kapcsolódó, a Baptista Szeretetszolgálat Európai Uniós Gyermeknap  című záróünnepsége, amelynek során az Európai Unióból érkezett gyermekek a nemzetükre jellemző produkcióval lépnek fel. A Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülésének köszönhetően pedig a kortárs gyerekirodalom mutatkozik be rendhagyó módon. Olvassunk és játsszunk együtt!


Nagy Színpad:


Házigazda: Lukácsházi Győző


11.00-11.45 Four Fathers - koncert
Magyarország egyik legnépszerűbb a capella énekegyüttesének koncertje - az MR3 Bartók Rádió jóvoltából.


12.30-13.15 Farkasházi Réka: Hajnali Csillag Peremén - koncert
Gyerekkoncert a kortárs magyar irodalom kiválóságainak műveiből.A Hajnali csillag peremén című album Kovács András Ferenc erdélyi költő műveit dolgozza fel.


14.15-15.15 A Stúdió Színház előadása: Rettentő görög vitéz
Az ókor egyik legnagyobb hőse, Thészeusz, tizenhat évesen elindul Athénba, hogy megismerje édesapját, a királyt. Útja során hírhedt rablókkal, marcona tolvajokkal, alvilági állatokkal küzd meg. A legnagyobb feladat: le kell győznie a labirintus szörnyét, Minotauroszt, aki rettegésben tartja Athént.


És micsoda szerencse! Nem téved el az útvesztőben, hiszen segíti őt a krétai királylány, Ariadné aranyfonala.


17.30-18.30 Szalóki Ági: Gingalló


Szabadtéri Színpad:


10.00-10.45 Kerekítő - Zenés ölbeli játékok és mondókák - kicsiknek és nagyoknak


11.00-11.45 Improvizációs játék kortárs költőkkel
Gyereknap alkalmából a gyerekek diktálnak!


Elrejtünk 10 témát, 10 ritmust és 10 kulcsszót egy varázskönyvbe, amelyből a gyerekek sorsolnak majd ki a költőknek egyet-egyet. Ezután megszületnek a versek. Az alkotásokat pedig maguk a szerzők adják majd elő a színpadon. A programmal párhuzamosan a gyerekeknek is lehetőségük adódik megírni saját költeményeiket. Ezek közül a költők fogják kiválasztani a legjobbat.


13.30-14.15 Parafrázisok egy témára
Hat kortárs magyar meseírót kérünk fel arra, hogy írják meg a Piroska és a farkas című mese egy-egy szempont szerinti átiratát. Így kerül Piroska és a farkas a McDonald étterembe, a piacra, a városba.


15.00-16.00 A Katáng zenekar koncertje
Gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek szólnak a Katáng mesevilágot idéző, fantáziát mozgósító dalai. A bensőséges hangulatú, megzenésített versekből mesék szövődnek, amelyeket különleges hangzásvilággal ötvöznek.Tarkabarka dalok című műsorában a közönség bátor részvételére számít a zenekar - ez " Üveghegyen túli" kalandozásban, amelynek során felfedezik a " Héterdő" rejtett zugait és lakóit.


16.30-17.30 Amorf Lovagok - koncert
Péterfy Bori dalszerzőinek formabontó gyereklemeze - csintalan ifjaknak és nyugdíjas óvodásoknak. Főzicskélő kalózkapitány, égből potyogó cigánygyerekek, kamrát kifosztó, csokitorta-zabáló kisfiú, magát csatába képzelő török büféslegény, valamint egy srác, aki a műanyagból készült rally motorok bajnoka - az Amorf Lovagok zenekar első, Tócsarobbantó című lemezének főszereplői.


A kéttagú együttest 2010-ben hozták létre az egykori Amorf Ördögök elnevezésű "kacatpopzenekar " alapítói, Tariska Szabolcs szövegíró és Tövisházi Ambrus zeneszerző/producer.


18.30 Óriás Papírszínház


A nap folyamán elkészült - 12 képből álló - Piroska és a farkas című mese kel életre színészek segítségével, a gyerekek, illetve az illusztrátorok közreműködésével.


10.00-19.00 Egész napos programok


Pontgyűjtő játékot hirdetünk, amelyben a különböző feladatokat kipróbálva, teljesítve kaphattok pontokat.


Ezeket a végén ajándékokra válthatjátok be.


Ezeken kívül lesznek még játékok az Apró Színházzal, kézműves foglalkozás, babasarok, illetve hintayo.

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2011. május
H K Sz Cs P Sz V
252627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12345
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend