Hirdetés
Több térségre másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás miatt

Több térségre másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás miatt

Pest és Nógrád megye több térségére másodfokú riasztást adott ki a várható felhőszakadás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután.

Hirdetés
Hirdetés

Ezeken a területeken már a következő órákban lehetnek olyan záporok, zivatarok, amelyek során rövid idő alatt több mint 50 milliméter csapadék hullhat.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Nógrád és Pest megyére, valamint a főváros térségére van érvényben narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés. Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a felhőszakadás miatt. E szerint a nap folyamán ezeken a területeken is rövid idő alatt több mint 25-30 milliméternyi eső hullhat.

Emellett Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megyében, valamint a fővárosban a heves zivatar miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar, amelyet károkozó szél vagy nagy méretű jég kísérhet.

Forrás: mti

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend