Tápláló őszi reggeli - Egészségséf

Tápláló őszi reggeli - Egészségséf

A legzamatosabb őszibarackokat ebben az időszakban ehetjük. Befőttnek is nagyon szeretem, de ha van friss, használjuk ki a lehetőségeket. Ezt most inkább reggelinek ajánlom, de egy kis fantáziával, akár desszertet is készíthetünk belőle.

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók:

  • 1 doboz natúr joghurt
  • 1 db őszibarack
  • 3-4 evőkanál müzli
  • méz

Egy kompótos tál aljára tegyünk joghurtot, szórjuk rá a müzlit, a barack felét felkockázva, majd a joghurt maradék részét. Tegyük a tetejére a barack másik felét – kockázva vagy szeletelve – végül csurgassunk rá egy kis mézet.

Tápláló őszi reggeli - Egészségséf

Tipp! Én legjobban a 40 százalékos gyümölcstartalmú müzlit szeretem. Joghurtból is nyugodtan használhatjuk a barackosat.

Jó tudni! A natúr joghurt és müzli kevesebb cukrot, szénhidrátot tartalmaz, mint az ízesített változatok. Akinek ezekre figyelnie kell, inkább a natúrhoz nyúljon, és a méz is elhagyható.

Tápérték: (100 g)

 

Natúr joghurt

Őszibarack

Müzli

Méz

Energia

57 kcal

39 kcal

340 kcal

304 kcal

Fehérje

3 g

0,9 g

8,5 g

0,3 g

Zsír

3 g

0,2 g

2,7 g

0 g

Szénhidrát

4,7 g

9,5 g

70 g

82,4 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek