Sütőtökkrém joghurtos túróval

Sütőtökkrém joghurtos túróval

Ha már unod a sült tököt, próbáld ki ezt az egyszerű receptet. Egészséges, laktató reggeli, de desszerként is megállja a helyét.

Sütőtökkrém joghurtos túróval

 

Hozzávalók:

fél teáskanál őrölt fahéj

2 evőkanál olívaolaj

1 kg sütőtök

25 dkg túró

15 dkg natúr joghurt

3 evőkanál méz

4 evőkanál zabpehely

 

Összekeverjük a fahéjat az olívaolajjal. A megtisztított sütőtököt 2x2 cm-es kockákra vágjuk, összeforgatjuk a fűszeres olajjal, majd egy sütőpapírral fedett sütőlemezre borítjuk. 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük, amikor kihűlt, botmixerrel krémesre pürésítjük.

Az áttört túrót összekeverjük a joghurttal és egy kevés mézzel. A sütőtökkrémet és a joghurtos krémet poharakba rétegezzük, a tetjére rászórjuk a zabpelyhet.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek