Hirdetés
Sertéssült körtés csipkebogyószósszal - Egészségséf

Sertéssült körtés csipkebogyószósszal - Egészségséf

Ősszel ki kell használni az érő gyümölcsök adta lehetőségeket.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 100 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés comb
  • 500 g csipkebogyó
  • 1 citrom leve
  • fél rúd fahéj
  • 100 g méz
  • 700 g érett körte
  • 300 g cukor
  • 150 ml száraz, fehérbor

A sertéscombot ízlés szerint fűszerezzük be, tegyük egy hőálló edénybe, öntsünk alá kis vizet, és pároljuk puhára, majd ha megpuhult, kicsit pirítsuk meg. Közben a csipkebogyó szárcsonkjait és csészelevél maradványait vágjuk le, a bogyókat vágjuk ketté és távolítsuk el a a magokat és a szőröket. Majd a kapott gyümölcsöt 100 ml vízzel, a citrom levével, fahéjjal fél óra alatt  főzzük puhára. A masszát daráljuk, vagy szitán nyomkodjuk át. Ezután tegyük hozzá a mézet és az egészet hűtsük le. A körtét hámozzuk meg, negyedeljük és magozzuk ki. A cukorral, borral tegyük egy fazékba,  fedjük le és közepes tűzön 20 perc alatt főzzük puhára. Botmixerrel pürésítsük és keverjük a csipkebogyó masszához. A húst szeleteljük fel, a szósszal locsoljuk meg, ízlés szerint burgonyával vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

Sertéssült körtés csipkebogyószósszal - Egészségséf

Tipp! Ehhez a szószhoz nagyon illik a vadhús. Ha valaki szereti, akár vaddisznóval, akár őzzel vagy szarvassal is elkészíthető. Ilyenkor előtte a húst több napig pácolni kell..

Jó tudni! A vadhús nagyon egészséges, ennek ellenére Magyarországon kevesen fogyasztják. Ha mégis rászánjuk magunkat, nagyon fontos, hogy ellenőrzött helyről szerezzük be.

Tápérték: (100 g)

 

Sertéscomb

Csipkebogyó

Méz

Körte

Cukor

Energia

245 kcal

162 kcal

304 kcal

58 kcal

390 kcal

Fehérje

17,4 g

1,6 g

0,3 g

0,3 g

0 g

Zsír

18,9 g

0,3 g

0 g

0,1 g

0 g

Szénhidrát

0 g

38,2 g

82,4 g

15,4 g

99,9 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend