Ősz

Ősz

Sport

Már megint köhög, tüsszög, lázas, rekedt…

Ahogy csökken a napsütéses órák száma, úgy lesz egyre nagyobb esélyünk arra, hogy elkapjunk valami „megfázást”. Ez a gyűjtőfogalom orvosilag ...

Sport

Házi gyömbértea - Egészségséf

Sokan szeretnek teázni, így vagyok ezzel én is. Ha nincs időm, akkor filteres teát iszom, ha viszont megengedhetem magamnak, akkor magam készítem ...

  • 2015.09.25 Szárított paradicsom olajban eltéve

    Ha Olaszországba megyünk, mindig hozok haza szárított paradicsomot. Ilyenkor olajba eltett változatát is szoktam venni, de nem mindig tudom ezt beszerezni. Ezért megtanultam, hogy hogyan készíthetem el én, otthoni körülmények között. Ennek a munkának reggel érdemes nekiállni.

  • 2015.09.25 Sokszínű ősz Hévízen

    Ahol kedvenc könyve mellett élvezheti az arborétumszerű park idilli nyugalmát.

  • 2015.09.21 Cukor nélküli befőzés - Egészségséfünk receptje

    Napjainkban nagyon divatos a cukor és tartósítószer nélküli befőzés. Én is most kezdek ismerkedni az eljárásokkal, melynek több fajtájára is ráleltem. Akinek fontos, hogy a télire eltett befőttje ne tartalmazzon se cukrot, se tartósítószert, annak érdemes kipróbálnia. Nézzünk egy egyszerű, őszibarack befőttet.

  • 2015.09.11 Fahéjas szilvalekvár cukor nélkül - Egészségséf

    Érik a szilva, itt az ideje, hogy eltegyünk belőle télire. Sokan csak azt a változatot ismerjük, amihez cukrot használunk. Azonban cukor nélkül is remek lekvárokat, dzsemeket lehet készíteni.

  • 2015.09.08 Tiszta élvezet – a befőzés titkai

    Az én nagymamámnak volt egy piros-kék színű, hatalma lábosa, minden nyáron abban főzte a lekvárt, először a meggyet, aztán a sárgabarackot, legvégül pedig szörpöt a fekete ribizliből, mert azt máshogy nem ettük meg. Sokáig rotyogtatta a cukros gyümölcspépet, aztán befőttesüvegekbe rakta és egy kevés szalicilt szórt a tetejére. Ma már máshogyan is készülhet az édes finomság.

  • 2015.09.07 Varázslatos őszi pihenés a hévízi Carbonában

    A nyarat követően gyakran nehéz újra munkába állni: bonyolultabbnak tűnnek a feladatok és nehezebb a koncentráció. Annak érdekében, hogy könnyebben vegyük az akadályokat, fontos, hogy ősszel is jusson időnk magunkra, az ellazulásra és a szórakozásra egyaránt. A rövidülő nappalok mellett ráadásul ilyenkor még nagyobb szükségünk van a közbeiktatott szünetekre. Hogyan maradjunk kipihentek és energikusak ősszel is? Többek között erről beszélgettünk az egyik legnagyobb hévízi hotel, a NaturMed Hotel Carbona szakértőivel.

  • 2015.09.05 Őszi csillaglesen - Egészséghoroszkóp

    Itt van az ősz, itt van újra, és vele együtt az őszi egészséghoroszkóp, ami elárulja, melyik jegyre milyen szokások jellemzőek. És néhány jó tanácsot is kaphatunk belőle!

  • 2015.09.02 Előzd meg a náthát alvással!

    Jelentősen csökkentheti a betegségekkel szembeni ellenállást a túl kevés alvás, a kialvatlanság négyszeresére növeli a nátha kialakulásának kockázatát.

  • 2015.08.31 Sárgadinnye befőtt - Egészségséfünk receptje

    Gondolom, mindenki szeretné üvegbe zárni a nyár ízeit. Bármilyen meglepő, de ezt a sárgadinnyével is megtehetjük. Egy nagyon egyszerű befőzési módszerrel tartósíthatjuk a sárgadinnyét, amit aztán télen elővehetünk, önmagába ehetjük, vagy mártásokat, ragukat készíthetünk belőle.

  • 2015.08.27 Szilvaragu sültekhez - Egészségséf

    Amikor a szilvának szezonja van, érdemes kihasználni, és sült húsokhoz mártás, szószt, ragut készíteni belőle. Ezt főleg azoknak ajánlom, akik szeretik a fűszeres húst édes szószokkal keverni. Szerintem nagyon finom, feldobja a hétköznapokat.