Málnahab - Egészségséfünk receptje
Gyermekkoromban a telkünkön volt málna, így adta magát, hogy málnás édességeket készítsünk. Ettük önmagában, készítettünk szörpöt, fagyit, de a nagy kedvenc a málnahab volt. Szerintem ma is megállja a helyét egy vendégség során.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg málna
- 25 dkg porcukor
- 6 tojás fehérje
A málnát alaposan mossuk meg, csepegtessük le. A tojás fehérjét kezdjük el felverni, lassan adagoljuk hozzá a porcukrot. Amikor kemény, akkor kezdjük el hozzáadni a málnát. Addig kell verni, míg sima nem lesz. Díszítéshez félretehetünk pár szem málnát.
Tipp! Ugyanez elkészíthető eperrel is, akkor érdemes előtte kicsit összetörni az epret.
Jó tudni! A cukor mennyiségét lehet csökkenteni ízlés szerint. Nyírfacukorból szénhidrát csökkentett változat is kapható.
Még több isteni desszert Egészségséfünktől
|
Málna |
Tojásfehérje |
Porcukor |
Nyírfacukor |
Energia |
52 kcal |
52 kcal |
389 kcal |
240 kcal |
Fehérje |
1,2 g |
10,9 g |
0 g |
0 g |
Zsír |
0,6 g |
0,2 g |
0 g |
0 g |
Szénhidrát |
11,9 g |
0,7 g |
99,7 g |
100 g |