Joghurtos málnakehely - Egészségséfünk receptje

Joghurtos málnakehely - Egészségséfünk receptje

Szeretem, amikor kezdenek beérni a finom hazai gyümölcsök. A málna az egyik legfinomabb csemege, és ha nincs is szezonja, biztos, hogy fagyasztott formában is hozzájuthatunk.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg málna megmosva, lecsöpögtetve
  • 12 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db fahéj
  • 2-3 szegfűszeg
  • 1 ½ dl víz
  • 1 doboz natúr joghurt

Joghurtos málnakehely - Egészségséfünk receptje

Egy edénybe vizet forralok, majd  beleteszem a cukrot, és kb. 5 perc alatt szirupot főzők belőle. Ebbe rakom bele a fahéjat, szegfűszeget és forralok rajta még egyet, majd hagyom teljesen kihűlni. Ha már hideg, akkor leszűröm. Turmixgépbe rakom a málnát, hozzáadom a jughurtot, a citromhéjat és a szirupot. Simára keverem,majd egy műanyag edénybe teszem, és berakom a fagyasztóba. Kicsit fagyis állaga lesz. Tálaláskor a kehely aljára friss gyümölcsöt teszek, rászedek a krémből, a tetejét pedig friss gyümölccsel díszítem. Könnyű édesség, melyet laktózérzékenyek is fogyaszthatnak, amennyiben a joghurtot laktózmentessel helyettesítjük.

Tipp! Ha krémesebb állagút szeretnék, akkor elég kb. 10 perc a fagyasztóban. Ha előre elkészítjük, tálalás előtt vegyük ki, hogy ne legyen  fagyos.

Tápérték: (100 g)

 

Málna

Cukor

Nyírfa cukor

Joghurt

Energia

28 kcal

400 kcal

240 kcal

57 kcal

Fehérje

1,2 g

0 g

0 g

3,0 g

Szénhidrát

5,4 g

99,9 g

99,8 g

4,7 g

Zsír

0,8 g

0 g

0 g

3,0 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek