Joghurtos málnakehely - Egészségséfünk receptje
Szeretem, amikor kezdenek beérni a finom hazai gyümölcsök. A málna az egyik legfinomabb csemege, és ha nincs is szezonja, biztos, hogy fagyasztott formában is hozzájuthatunk.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 30 dkg málna megmosva, lecsöpögtetve
- 12 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db fahéj
- 2-3 szegfűszeg
- 1 ½ dl víz
- 1 doboz natúr joghurt
Egy edénybe vizet forralok, majd beleteszem a cukrot, és kb. 5 perc alatt szirupot főzők belőle. Ebbe rakom bele a fahéjat, szegfűszeget és forralok rajta még egyet, majd hagyom teljesen kihűlni. Ha már hideg, akkor leszűröm. Turmixgépbe rakom a málnát, hozzáadom a jughurtot, a citromhéjat és a szirupot. Simára keverem,majd egy műanyag edénybe teszem, és berakom a fagyasztóba. Kicsit fagyis állaga lesz. Tálaláskor a kehely aljára friss gyümölcsöt teszek, rászedek a krémből, a tetejét pedig friss gyümölccsel díszítem. Könnyű édesség, melyet laktózérzékenyek is fogyaszthatnak, amennyiben a joghurtot laktózmentessel helyettesítjük.
Tipp! Ha krémesebb állagút szeretnék, akkor elég kb. 10 perc a fagyasztóban. Ha előre elkészítjük, tálalás előtt vegyük ki, hogy ne legyen fagyos.
Tápérték: (100 g)
|
Málna |
Cukor |
Nyírfa cukor |
Joghurt |
Energia |
28 kcal |
400 kcal |
240 kcal |
57 kcal |
Fehérje |
1,2 g |
0 g |
0 g |
3,0 g |
Szénhidrát |
5,4 g |
99,9 g |
99,8 g |
4,7 g |
Zsír |
0,8 g |
0 g |
0 g |
3,0 g |