Ízletes sajttorta

Ízletes sajttorta

A sajttorta az egyik legfinomabb sütemény. Elkészítése nem túl bonyolult, és napokig eltartható, frissességét a hűtőben megőrzi. Próbáld ki a legfinomabb házi készítésű sajttorta receptjét.

Hozzávalók:

• 25 dkg darált kakaós keksz

• 12,5 dkg vaj • 60 dkg natúr krémsajt

• 10 dkg cukor • 2 dl tejszín

• 5 tojás • 2 evőkanál liszt

• 1 narancs reszelt héja

 

Elkészítés:

A darált kekszet keverjük el az olvasztott vajjal, nyomjuk egy 21 cm-es kapcsos tortaformába. Hűtsük 10 percig.
A krémsajtot keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a tejszínt, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Keverjük bele a lisztet és a narancshéjat.

A tortaforma alját burkoljuk be alufóliával, hogy ne folyjon ki a massza, amit öntsünk a kekszes alapra. Helyezzük a formát egy magasabb falú tepsibe, majd öntsük fel a tepsit vízzel. Süssük a tortát 180 °C-ra előmelegített sütőben 1 órán keresztül. A sütőben hagyjuk a tortát kihűlni, kb. 5 óra múlva szeletelhető.  Ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítsük.

Ízletes sajttorta

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek