Gyümölcsös puncs - Egészségséfünk receptje

Gyümölcsös puncs - Egészségséfünk receptje

Jön a kánikula. Ilyenkor ebéd után nem is vágyunk annyira a nagyon édes desszertekre. Főleg, ha kicsit nehezebb volt az ebéd vagy a vacsora. Ilyenkor érdemes egy kis punccsal zárni az étkezést.

Elkészítési idő: kb. 10 perc

Hozzávalók:

  • 1 dl ananász lé
  • 3 dl vegyes gyümölcslé (piros gyümölcsökből)
  • 3 dl narancslé
  • 2 dl szóda
  • 1 kis doboz fagyasztott erdei gyümölcskeverék

Gyümölcsös puncs - Egészségséfünk receptje

A gyümölcsöt öntsük bele egy nagyobb kancsó aljába. Az összes hozzávalót töltsük rá, és jól keverjük meg. Úgy öntsük, hogy minden pohárba kerüljön gyümölcs is. Hosszú kanállal kínáljuk, hogy a gyümölcsöt is ki lehessen enni belőle.

Tipp! Bármilyen 100 %-os gyümölcslevet felhasználhatunk alapnak.  Friss gyümölcsökkel is készíthetjük, ha csak felnőttek vannak a tárasságban, akkor pezsgőt is önthetünk hozzá.

Jó tudni! Üdítőkből light változat is kapható. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor nincs szükség jégkockára.

Még több frissítő recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

 

Ananászlé

Narancslé

Vegyes gyümölcslé

Energia

50 kcal

43 kcal

45 kcal

Fehérje

0,4 g

0,7 g

0,5 g

Zsír

0,1 g

0,2 g

0,2 g

Szénhidrát

11,5 g

9 g

10 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek