Gyümölcsös puncs - Egészségséfünk receptje
Jön a kánikula. Ilyenkor ebéd után nem is vágyunk annyira a nagyon édes desszertekre. Főleg, ha kicsit nehezebb volt az ebéd vagy a vacsora. Ilyenkor érdemes egy kis punccsal zárni az étkezést.
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 dl ananász lé
- 3 dl vegyes gyümölcslé (piros gyümölcsökből)
- 3 dl narancslé
- 2 dl szóda
- 1 kis doboz fagyasztott erdei gyümölcskeverék
A gyümölcsöt öntsük bele egy nagyobb kancsó aljába. Az összes hozzávalót töltsük rá, és jól keverjük meg. Úgy öntsük, hogy minden pohárba kerüljön gyümölcs is. Hosszú kanállal kínáljuk, hogy a gyümölcsöt is ki lehessen enni belőle.
Tipp! Bármilyen 100 %-os gyümölcslevet felhasználhatunk alapnak. Friss gyümölcsökkel is készíthetjük, ha csak felnőttek vannak a tárasságban, akkor pezsgőt is önthetünk hozzá.
Jó tudni! Üdítőkből light változat is kapható. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor nincs szükség jégkockára.
Még több frissítő recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
|
Ananászlé |
Narancslé |
Vegyes gyümölcslé |
Energia |
50 kcal |
43 kcal |
45 kcal |
Fehérje |
0,4 g |
0,7 g |
0,5 g |
Zsír |
0,1 g |
0,2 g |
0,2 g |
Szénhidrát |
11,5 g |
9 g |
10 g |