Hirdetés
Forró koktél hűvös estékre - Egészségséf

Forró koktél hűvös estékre - Egészségséf

Mindig kicsit rossz kedvem lesz az ősz beköszöntével, sokszor esős az idő, hűvösebb is van, nem annyira jó, kint a kertben. Ilyenkor mindig visszagondolok, hogy mennyire jó volt nyáron a jó időben koktélozni. Azonban ezzel a koktéllal és egy jó meleg pléddel kiülhetünk a fedett teraszra, nem kell, hogy az idő elvegye a kedvünket.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • tej
  • méz
  • Bailey’s
  • lefőzött kávé

Egy nagyobb, akár koktélos pohár aljára tegyünk 1 ujjnyi mézet. Öntsünk rá 4 cl Bailey’s-t, majd forró tejet (tejhabosítóval így tejhab is keletkezik), és végül csorgassuk bele a kávét ízlés szerint. Így egy nagyon szép, és réteges „koktélt” kapunk.

Forró koktél hűvös estékre - Egészségséf

Tipp! Ha valakinek nincs tejhabosítója, akkor egyszerűen forrósítsa meg a tejet, és a végén a külső kedvéért tegyen a tetejére tejszínhabot.

Jó tudni! Mivel ez az ital alkoholt és kávét is tartalmaz, gyermekeknek nem ajánlott. Azonban őket se felejtsük el. Ha együtt szeretnénk koktélozni, nekik egyszerűen hagyjuk ki az alkoholt, készítsünk kicsi kakaót, és azt öntsük a felforrósított tejbe. De ha van otthon csoki szirupunk, a méz helyett azt is rakhatunk alulra.

 

Tej

Méz

Energia

44 kcal

304 kcal

Fehérje

3 g

0,3 g

Zsír

1,5 g

0 g

Szénhidrát

4,7 g

82,4 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend