Dinnyés jégkása - Hűsítő recept

Dinnyés jégkása - Hűsítő recept

Granita néven is ismert ez a jeges finomság. Már megjelentek az első dinnyék a piacokon, úgyhogy tesztelhetjük, hogy milyen ízűek.

Hozzávalók:

  • 50 dkg görögdinnye (tisztított mennyiség)
  • 1 dl víz
  • méz ízlés szerint

Dinnyés jégkása - Hűsítő recept

A vizet a mézzel (cukrot is használhatunk) felforraljuk, lassan gyöngyöztetve szirupot készítünk belőle, kihűtjük. A dinnyét kimagozzuk, felkockázzuk, a felét leturmixoljuk vagy villával összetörjük. Visszatesszük bele a maradék dinnyekockát, a szirupot ráöntjük, majd a fagyasztóba tesszük néhány órára. Néha átkeverjük, félig megfagyva, pohárban kínáljuk.

A Patika Tükör minden számában nagyszerű recepteket talál!. Keresse a gyógyszertárakban!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek