Dinnyés jégkása - Hűsítő recept
Granita néven is ismert ez a jeges finomság. Már megjelentek az első dinnyék a piacokon, úgyhogy tesztelhetjük, hogy milyen ízűek.
Hozzávalók:
- 50 dkg görögdinnye (tisztított mennyiség)
- 1 dl víz
- méz ízlés szerint
A vizet a mézzel (cukrot is használhatunk) felforraljuk, lassan gyöngyöztetve szirupot készítünk belőle, kihűtjük. A dinnyét kimagozzuk, felkockázzuk, a felét leturmixoljuk vagy villával összetörjük. Visszatesszük bele a maradék dinnyekockát, a szirupot ráöntjük, majd a fagyasztóba tesszük néhány órára. Néha átkeverjük, félig megfagyva, pohárban kínáljuk.
A Patika Tükör minden számában nagyszerű recepteket talál!. Keresse a gyógyszertárakban!