Hirdetés
Az egy vállon hordott táska veszélyei

Az egy vállon hordott táska veszélyei

Napjainkban nagyon népszerűek a hátizsákok a diákok körében, viszont általában csak az egyik vállukon hordják a táskájukat. Vajon mennyire ártanak ezzel maguknak?

Hirdetés
Hirdetés

Nem elég csak az egyik pánt

Szakértők már többször is utaltak rá, hogy egyáltalán nem elegendő csak az egyik vállpánt használata, különösen akkor, ha a táska nehéz, vagyis a súlya nagyobb, mint a testsúlyunk 10-15%-a. Ha ekkora súlyt helyezünk az egyik vállunkra, akkor nagyon megerőltetjük az izmainkat.

Mindkét vállpánt használata azért javasolt, mert ezek segítségével a táska súlyát el lehet oszlatni a két vállon és a hát egészén, ami összességében kevesebb megterhelést jelent a testnek.

A hátizsákviselés általában a középiskolás és főiskolás/egyetemi éveketre jellemző, ekkor viszont a nap nagy részében a vállunkon van a táska. Ezzel csupán csak annyi a probléma, hogy ebben az életkorban a testünk még növekszik és fejlődik. Ennek következtében könnyebben sérülhetünk, ha nem vagyunk teljes tudatában annak, amit csinálunk.

A jó hír viszont az, hogy ez szintén az az életkor, amikor elkezdünk érdeklődni a testünk iránt, és egyre tudatosabbá válunk, így jobban odafigyelünk a testünkre, mint mikor még gyerekek voltunk. Ha pedig az érdeklődés mellé megfelelő információk is társulnak, akkor sokat tanulhatunk.

Ha mégsem szeretnéd mindkét válladon hordani a táskádat

Ha azonban mégsem tudod elfogadni azt, hogy mindkét válladon viseld a hátizsákot, akkor itt van néhány tipp, amelyeket követve kevesebb kárt okozol magadnak.

Az egy vállon hordott táska veszélyei

Ürítsd ki a táskádat rendszeresen!

Ne hagyd, hogy a hátizsákodban maradjanak azok a felesleges dolgok, amelyeket már nem használsz, és feleslegesen foglalják a helyet, illetve növelik a táskád súlyát. Minden este szánj a táskád átböngészésére és kiürítésére néhány percet, és csak azt tedd vissza a helyére, amire biztosan szükséged lesz a következő nap is.

A dologban az a legnagyobb pozitívum, hogy a rendszeres ellenőrzéssel egy idő után pontosan tudni fogod, hogy mi hol található a zsákodban, és tudatosan fogsz majd pakolni bele, aszerint, hogy mikre lehet majd szükséged.

A cikk folytatását a KamaszPanasz oldalán olvashatjátok!

Forrás: napidoktor.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend