Almás sütőtökkrémleves - Egészségséfünk receptje

Almás sütőtökkrémleves - Egészségséfünk receptje

Szerintem a sütőtökkrémlevest nem lehet megunni. Annyi variációban készíthető, hogy csak rajtunk múlik melyiket tálaljuk fel. Ne féljünk az ízeket keverni!

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 közepes sütőtök
  • 4-5  db alma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 liter alaplé
  • só, bors
  • vaj

Almás sütőtökkrémleves - Egészségséfünk receptje

Először felvágjuk a tököt, kiszedjük a belsejét és közepes darabokra vágjuk (kb. mint egy fél alma). Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk és kiszedjük a magházat. Egy sütőpapírt teszünk a tepsibe, és vegyesen elhelyezzük rajta a sütőtököt és az almát. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg majdnem puha nem lesz. Ezután kivesszük, picit hagyjuk hűlni. Egy edénybe megolvasztjuk a vajat, beletesszük az almát és a héjától megtisztított sütőtököt. Felöntjük alap lével, sózzuk, picit borsozzuk, lefedjük, és teljesen puhára főzzük. Botturmix segítségével teljesen pépesítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Összeforraljuk, ha túl sűrű, akkor még adhatunk hozzá tejet. Alma chipsszel tálaljuk.

Tipp! Az ízesítés nagyon egyéni. Én szeretem az édes és a sós keveredését. Só és bors helyett lehet hozzáadni fahéjat, őrölt szegfűszeget, és ha nem elég édes, mézet.

Jó tudni! Nemcsak sütőben készíthető elő, de így finomabb. Ha valaki nem szeretne vele foglalkozni, akkor tisztítsa meg az almát is és a sütőtököt is, kockázza fel, vajon futtassa meg, és alap lével főzze puhára.

Még több őszi recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

 

Sütőtök

Alma

Tyúkhúsleves

Főzőtejszín

Energia

45 kcal

52 kcal

71 kcal

120 kcal

Fehérje

1,0 g

0,2 g

5,3 g

3,2 g

Zsír

0,1 g

0,1 g

4,0 g

10 g

Szénhidrát

11,6 g

13,8 g

3,3 g

4,3 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek