Hirdetés
Piros riasztás: csütörtökig tart a kánikula!

Piros riasztás: csütörtökig tart a kánikula!

Az országos tisztifőorvos II. fokú hőségriasztást ad ki 2012. június 18. hétfő 12.00 órától június 21. csütörtök éjfélig az ország egész területére vonatkozóan. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet eléri a 25 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Magyarország legtöbb részén – területileg még pontosan be nem határolható módon – a napi középhőmérséklet a következő napokban 25 fok körül alakul; kedden, szerdán és csütörtökön néhány megyében a 27 fokot is meghaladhatja. A jelenlegi számítások szerint csütörtök éjjel, pénteken napközben érkezhet egy hidegfront, amely több fokkal mérsékelheti a meleget.

Várható minimum és maximum hőmérsékletek:

június 18. hétfő:                      napközben 31, 34oC

június 19. kedd:     hajnalban 14, 20oC         napközben 32, 35oC

június 20. szerda:     hajnalban 15, 21oC         napközben 33, 36oC

június 21. csütörtök:     hajnalban 16, 22oC         napközben 33, 36oC

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend