Hirdetés
Málnahab - Egészségséfünk receptje

Málnahab - Egészségséfünk receptje

Gyermekkoromban a telkünkön volt málna, így adta magát, hogy málnás édességeket készítsünk. Ettük önmagában, készítettünk szörpöt, fagyit, de a nagy kedvenc a málnahab volt. Szerintem ma is megállja a helyét egy vendégség során.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg málna
  • 25 dkg porcukor
  • 6 tojás fehérje

Málnahab - Egészségséfünk receptje

A málnát alaposan mossuk meg, csepegtessük le. A tojás fehérjét kezdjük el felverni, lassan adagoljuk hozzá a porcukrot. Amikor kemény, akkor kezdjük el hozzáadni a málnát. Addig kell verni, míg sima nem lesz. Díszítéshez félretehetünk pár szem málnát.

Tipp! Ugyanez elkészíthető eperrel is, akkor érdemes előtte kicsit összetörni az epret.

Jó tudni! A cukor mennyiségét lehet csökkenteni ízlés szerint. Nyírfacukorból szénhidrát csökkentett változat is kapható.

Még több isteni desszert Egészségséfünktől

 

Málna

Tojásfehérje

Porcukor

Nyírfacukor

Energia

52 kcal

52 kcal

389 kcal

240 kcal

Fehérje

1,2 g

10,9 g

0 g

0 g

Zsír

0,6 g

0,2 g

0 g

0 g

Szénhidrát

11,9 g

0,7 g

99,7 g

100 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend