Hideg joghurtos uborkaleves - Recept a forró napokra
Eljött a hideg levesek ideje! Most egy jó kis sós, joghurtos levest ajánlunk a figyelmetekbe. Igazi felfrissülés egy forró napon!
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók:
- 2 kígyóuborka
- 2 kis pohár joghurt
- 3 dl víz
- 1 csokor kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
Az uborkát lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn, hozzáöntjük a fokhagymás, kapros joghurtot, végül a vizet. Tetszés szerint tehetünk bele borsot, kis citromlevet, sőt az ínyencek kevés szerecsendiót is reszelhetnek bele. Érzékeny gyomrúak fokhagyma nélkül fogyasszák.
Tipp: Aki szereti, mozsárban összetört diót is szórhat a leves tetejére.
Energia: 387 kcal/adag
A Patika Tükörben minden hónapban isteni recepteket talál. Keresse a lapot a gyógyszertárakban!