Hirdetés
Eperdzsem gyömbérrel - Egészségséfünk receptje

Eperdzsem gyömbérrel - Egészségséfünk receptje

Lassan vége az eperszezonnak, most jön a befőzés ideje. Már megosztottunk egy bodzás változatot, most jöjjön egy gyömbéres. Ezt is azoknak ajánlom, akik szeretik a kicsit különlegesebb ízeket.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 2000 g földieper (előkészítve mérjük le)
  • 50 g friss gyömbér
  • 600 g cukor
  • 2 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1

Eperdzsem gyömbérrel - Egészségséfünk receptje

Az epret megmossuk és a zöld részét eltávolítjuk. A gyömbért megtisztítjuk és a legkisebb lyukú reszelőn lereszeljük. Az egészet beleöntjük egy nagyobb edénybe, hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet. Folyamatos keverés mellett megvárjuk míg felforr, majd még 3-4 percig forraljuk. Ezután tisztára mosott üvegekbe rakjuk, lezárjuk, fejjel lefelé fordítjuk. Így hagyjuk 5-10 percre.

Tipp! Lehet keverni bodzával is, ebben az esetben tegyünk hozzá 6-8 bodzavirágot, amit a végén majd kiemelünk, de az íze benne marad.

Jó tudni! Ha valakinek szükséges, készítse nyírfacukor felhasználásával.

Még több szezonális recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Eper

Gyömbér

Kristálycukor

Energia

32 kcal

80 kcal

390 kcal

Fehérje

0,6 g

1,8 g

0 g

Zsír

0,3 g

0,7 g

0 g

Szénhidrát

7,6 g

17,7 g

99,9 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend