Hirdetés
Bodzás mojito - Egészségséfünk receptje

Bodzás mojito - Egészségséfünk receptje

Remélhetőleg élvezhetjük még a forró nyári napokat. Mint már említettük, ilyenkor nagyon fontos a folyadékpótlás. Csak jót teszünk szervezetünkkel, ha a folyadék mellé meg vitamint is viszünk be. Én mindenféle limonádét nagyon szeretek, ha csak meglátom, felhívásnak veszem, hogy igyak belőle!

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók:

  • házi bodzaszörp
  • lime
  • mentalevél
  • jég
  • alkoholos változathoz fehérrum

Bodzás mojito - Egészségséfünk receptje

A már tavasszal eltett bodzaszörpöt tudjuk most felhasználni. Egy pohár aljába öntsünk szörpöt, tegyünk  rá jeget, 4-5 mentalevelet, gerezdekre vágott lime-ot, Kanállal kicsit törjük meg, és töltsük fel vízzel. Este, ha az alkoholos változatot szeretnénk inni, még a víz előtt öntsünk rá rumot is. Én már ittam tiszta rummal is víz nélkül, nekem az nagyon erős volt. Ha tudunk jégkását készíteni, jégkocka helyett még jobb.

Tipp! Ezt előre elkészíthetjük, fogyasztás előtt pár órával, és kancsóban hűtőbe tehetjük. Az ízek így átjárják egymást. Plusz cukrot nem érdemes rakni hozzá, attól csak szomjasabbak leszünk, ha édesebbre vágyunk, akkor inkább több szörpöt öntsünk hozzá.

Jó tudni! Szinte minden féle szörpöt, így a bodzát is be lehet szerezni diabetikus változatban. Ha valaki cukorbeteg vagy diétázik, akkor inkább ezt használja. Természetesen a legjobb, ha rendelkezünk házilag eltett diabetikus bodzaszörppel.

MÉG TÖBB RECEPT:

Carbonara szószos tortellini

Görög saláta kis csavarral

Hideg joghurtos uborkaleves
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend