Hirdetés
Nyár

Nyár

Sport

Óvja problémás bőrét!

Ma már tudjuk, hogy a káros napsugárzás elleni bőrvédelem az egyik legfontosabb feladatunk, különösen a tavaszi-nyári időszakban, így előzhetjük ...

Sport

Kérdések és válaszok: az allergia

A fűzfára, pázsitfűfélékre, lóromra és csalánra allergiásoknál jelentkezhetnek a jellegzetes szénanáthás tünetek. Sorra vesszük a legfontosabb ...

Hirdetés
 • 2017.07.17 A puha lábakért

  Bár kezeink ápolására mindig jobban odafigyelünk, lábfejünk ugyanannyi figyelmet érdemelne. A hidegebb hónapokban ugyan nincs szem előtt, de már előkerültek a szandálok, a papucsok, ezért átvesszük a legalapvetőbb lábápolási tudnivalókat. Ha helyesen járunk el, még az olyan problémák is megelőzhetők, mint a lábgomba.

 • 2017.07.14 Napi 4961 lépés

  Naponta átlagosan 4961 lépést tesznek meg az emberek világszerte - derült ki az amerikai Stanford Egyetem elemzéséből, amely szerint a magyarországi átlag 5300-5500 lépés között van.

 • 2017.07.04 Gondtalan vakáció

  Nyaralások, hétvégi kirándulások alkalmával kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor gyógyszerre van szükségünk. Legyen szó kisebb balesetről vagy szokatlan fűszerezésű ételről, ami gondot okoz gyomrunknak, ezért különféle készítményekkel tehetünk ellene. Hogy ne érjen felkészületlenül a kellemetlenség, a bőröndben szorítsunk helyet a gyógyszeres csomagnak is. Természetesen nem kell az egész otthoni fiókot magunkkal vinni, ezért összeírtuk a legszükségesebbeket.

 • 2017.07.04 Nemcsak szerelemmel fertőz

  Július a hepatitis hónapja. Keveset beszélünk róla, pedig rendkívül fertőző betegség, és milliókat érint. Tévhit, hogy csak távoli országok lakossága veszélyeztetett, az igazság az, hogy a vírus akár egy horvátországi nyaralás során is elkapható.

 • 2017.07.03 Gyermekekre és az extrém sportokra is biztosítás

  Ha nyáron gyermekekkel együtt indulnak külföldi útra a családok, az utazók, érdemes a gyermekekre külön balesetbiztosítást kötni - javasolja az Union Biztosító, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy bár az utasbiztosítások többsége kiterjed olyan sportokra, mint a búvárkodás, a vizisí, vagy a vadvizi evezés, fedezetet többnyire csak amatőr szintű sportolás esetén nyújtanak ezek a biztosítások.

 • 2017.07.03 Boldogság kvíz

  Egy kis agytorna!

 • 2017.06.28 A kullancs új gyógyszerek "aranybányája" lehet

  A kullancs nyála új gyógyszerek “aranybányája” egy új brit tanulmány szerint – számolt be róla a BBC hírportálja. A kullancs nyálában található fehérjéket veszélyes szívbetegség gyógyítására lehet felhasználni – állapították meg oxfordi kutatók a Scientific Reports aktuális számában megjelent tanulmányukban.

 • 2017.06.28 Fejlesztő tábor a Balatonon

  Sokféle ritka betegséggel, fogyatékossággal élő vehet részt a Magyar Williams Szindróma Társaság olimpiai tematikájú családi fejlesztő táborában. Az élményterápiás nyári tábor a sérült gyermekek és fiatalok számára szervez játékos fejlesztő foglalkozásokat Balatonbogláron, 2016. július 2 és 9 között.

 • 2017.06.22 Miért küzd egyszerre magas vérnyomással és cukorbetegséggel?

  A magasvérnyomás betegség fokozottan érinti a cukorbetegeket. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Kardioközpont magasvérnyomás és érkockázat specialistája az összefüggésekre és a körültekintő kezelés döntő szerepére hívta fel a figyelmet.

 • 2017.06.20 Kullancshelyzet: veszélyben a szülők

  Egyre több szülő dönt úgy, hogy a kullancs által terjesztett vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás (kullancsencephalitis) ellen a magas hatékonyságú védekezést választja gyermekének: a védőoltást. A családorvosok tapasztalatai szerint azonban sok felnőtt halogatja, hogy magának is kérje a vakcina beadását – pedig a gyermekekhez képest a felnőttek körében lényegesen gyakoribb a kullancsencephalitis előfordulása és a fertőzés eredménye akár súlyos, életre szóló fizikai és szellemi károsodás is lehet. Szakemberek felhívják a figyelmet, hogy több népszerű nyaralóhelyen, például Ausztria, Szlovénia , illetve Horvátország egyes nem tengerparti régióiban is sok a fertőzött vérszívó.

Hirdetés
Hirdetés