Hirdetés
Nyár

Nyár

Sport

Már Horvátországban a trópusi betegség

Egy trópusi betegség miatt Olaszország jelentős részén, köztük Rómában is megtiltották a véradást. Magyarországon 30 napig nem adhatnak vért ...

Sport

Ízletes sajttorta

A sajttorta az egyik legfinomabb sütemény. Elkészítése nem túl bonyolult, és napokig eltartható, frissességét a hűtőben megőrzi. Próbáld ...

Hirdetés
 • 2017.09.13 Pollennaptár és koncentráció

  Legjellemzőbb allergén növények pollenszórási ideje és erőssége februártól októberig.

 • 2017.09.13 Az asztmás betegek száma Magyarországon

  A tüdőasztma olyan súlyos állapothoz vezető légúti megbetegedés, amely kapcsolatba hozható a légszennyezettséggel, a dohányzással. A kialakult túlérzékenységi mechanizmusok alapján az allergiás megbetegedésekhez sorolják.

 • 2017.09.06 Agydaganatot gyógyíthat a zikavírus

  A csecsemőknél súlyos agyi deformációt okozó zikavírus új gyógymódot kínál a felnőttek agydaganatára egy friss amerikai kutatás eredményei alapján - írta a BBC hírportálja.

 • 2017.09.06 Apró delfinfajt fedeztek fel a kutatók

  Egy csaknem 30 millió évvel ezelőtt élt apró termetű, bajszos és fogatlan delfinfaj egy példányának megkövesedett koponyáját fedezték fel a kutatók.

 • 2017.09.04 Lazac helyett fekete bodzát eszik a medve

  Lazac helyett inkább fekete bodzát esznek a halak ívási időszakában a Kodiak-medvék Alaszkában - figyelték meg amerikai kutatók, akik szerint a jelenség hátterében a klímaváltozás áll.

 • 2017.08.30 Budapest hosszú távú környezeti programja

  A Budapest 2017 és 2021 közötti időszakra szóló környezeti programban szerepel az árvízvédelmi rendszer fejlesztése, a mértékadó árvízszint megemelkedéséből adódó feladatok elvégzése, a területek kármentesítése, valamint a budapestiek fűtési gyakorlatának reformja, a távfűtési rendszer bővítése, kapcsolva hőszigetelési programokhoz.

 • 2017.08.30 A Nap változó fényének titka

  A Nap nem ugyanolyan fényes minden pillanatban, olykor elhomályosul vagy növekszik a fénye. Az ingadozásért a látható felszíne, a fotoszféra mágneses mezői és gigantikus plazmaáramlások felelnek.

 • 2017.08.30 Hétvégi programajánló

  Rakparti filmvetítés, margitszigeti futószínház, városismereti séták, urbanisztikai előadások, koncertek és gyerekprogramok is lesznek az idei Dunapest fesztiválon, amelyet a hétvégén rendeznek meg a Duna és a folyópart népszerűsítésének jegyében.

 • 2017.08.20 Óvjuk füleinket!

  A fülgyulladás nemcsak a hideg időszak betegsége, nyáron is okozhat kellemetlen perceket. Jelentkezhet az allergia szövődményeként, de a medencék, tavak, tengerek vize is okozhat problémákat.

 • 2017.08.18 Csodás klímaterápia

  Napütés, sós víz és szél: ezek a faktorok teszik a tengerparti klímát olyan egyedülállóvá. Nemcsak a közérzetünkre, de a bőrünkre, körmeinkre, légutainkra, mozgásszervi problémáinkra is nagyszerű hatást gyakorolnak. Utánajártunk, mi is ennek az oka.

Hirdetés
Hirdetés