Hirdetés
Nyár

Nyár

Sport

Utazási tanácsok

Eljött az a két hét, amire egész évben várt: hamarosan kezdődik a nyaralás. Még el sem indultak otthonról, de ön máris feszült, a gyerekek ...

Sport

Óvakodjon a forró helyzetektől!

Az égési balesetek sajnos nem ritkák a nyári időszakban, hiszen a gyerekek többet vannak felügyelet nélkül, illetve gyakrabban kerülnek veszélyes ...

Hirdetés
 • 2016.07.13 Jelentkezzen ingyenes, modern allergiavizsgálatra!

  Hazánkban – a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben - is elérhető az az új, több európai országban már működő, az allergia gyógyítását segítő diagnosztikus módszer, amely az allergia okának az eddigieknél lényegesen pontosabb meghatározására képes.

 • 2016.07.06 A fesztiválokon terjednek a nemi betegségek?

  A szexuális úton terjedő fertőzésekkel (STD) kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körben való terjesztése kiemelten fontos lenne, hiszen az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb adatai szerint hazánkban a nemi betegek száma aggasztóan növekszik.

 • 2016.06.30 Részeges görögdinnye - Egészségséfünk receptje

  A görögdinnye a nyár egyik legüdítőbb gyümölcse. Amikor már kezdjük unni, vagy esetleg ha frissítő nasit szeretnénk varázsolni egy meccsnézéshez, akkor próbáljuk ki ezt a "részeges" változatot.

 • 2016.06.28 Recept nélkül adtak nyugtatót Vizsolyban

  Visszavonta a vizsolyi Attila Patika működési engedélyét és ötmillió forint bírságot szabott ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a gyógyszertárat működtető cégre, mivel az súlyosan megsértette a gyógyszerek forgalmazására vonatkozó jogszabályokat, szakmai szabályokat.

 • 2016.06.23 Vaníliás pohárkrém gyümölcsöntettel - Egészségséf

  Itt a hőség, ha valami édességre vágyunk, ne kezdjünk sütögetésbe, hanem készítsünk egy hűs pohárkrémet.

 • 2016.06.23 Vasárnapig HŐSÉG!!!

  Csütörtöktől vasárnap éjfélig hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos.

 • 2016.06.22 Mit tegyünk a klíma okozta fájdalommal?

  A nyári időszakban sokan panaszkodnak ízületi fájdalmakra, amelynek hátterében gyakran a túlzott klímahasználat és a huzat áll. Dr. Arnold Dénes Arnoldtól, a Fájdalomközpont aktív fájdalomcsillapítás specialistájától megtudhatjuk, hogy miért lép fel ilyenkor fájdalom, illetve milyen kezelési lehetőségekkel lehet ezt a problémát megszüntetni.

 • 2016.06.21 Óvodásoknak készült mesekönyv a gyermekjogokról

  Óvodásoknak szóló mesekönyv készült a gyermekjogokról az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) összeállításában.

 • 2016.06.17 Utazók betegsége: Előzzük meg a hasmenést!

  A hasmenést leggyakrabban valamilyen vírus, baktérium vagy ételmérgezés okozza. Gyakran előfordul, hogy éppen nyaraláskor, idegen országban tör ránk, ezért is nevezzük az utazók betegségének. Ám nem kell megijednünk, az esetek többségében a szervezetünk maga is leküzdi a kellemetlenséget.

 • 2016.06.16 Nyári szemvédelem, avagy milyen a jó napszemüveg?

  Az erős napsugárzás hatására a szem is megéghet, éppen ezért különösen óvatosnak kell lenni a víz mellett, ahol visszaverődik a fény. Ha a panaszok nem szűnnek, gondolni kell az allergia következményeire. Dr. Tóth Eszter szemész azt is elárulta, milyen panaszoktól véd meg a napszemüveg, és hogy mire kell figyelnünk a választásánál.

Hirdetés
Hirdetés