Hirdetés
Zöldséges vagdalt - Egészségséfünk receptje

Zöldséges vagdalt - Egészségséfünk receptje

Nagyon szeretem a fasírtot. Jól lehet lehet kombinálni a köreteket mellé, sőt főzelékekhez feltétnek is kiváló. A gond csak az volt, hogy nagyon rossz érzést keltett bennem mindig az olajban sütés. Aztán később megtanultam, hogy ez elkerülhető, ha sütőben készítjük el a vagdaltat. Íme az én receptem, amit köszvény diétán lévők is bátran fogyaszthatnak.

Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg sovány marhahús
  • 5 evőkanál zabkorpa
  • 1 tojás
  • petrezselyem, kakukkfű, só, bors
  • kevés olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-1 szál sárgarépa és gyökér

Zöldséges vagdalt - Egészségséfünk receptje

A darált húst összekeverjük a korpával, a tojással és a fűszerekkel, majd az olajon lepirított, finomra vágott hagymával. Hozzádolgozzuk a ledarált (vagy apróra kockázott) zöldségeket. Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, a tetejét zabkorpával megszórjuk. Alufóliával beborítjuk, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük, majd fólia nélkül szép pirosra pirítjuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend