Hirdetés
Zöldborsó krémleves - Egészségséfünk receptje

Zöldborsó krémleves - Egészségséfünk receptje

Mint már korábban is említettem, a krémlevesek a gyengéim! És nem csak én szeretem őket, hanem a gyerekekkel is sokkal könnyebb megetetni a borsót, ha turmixolt formában kapják. Íme az én receptem!

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • ½ kg zöldborsó fejtve
  • 2 szem közepes burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors, őrölt szerecsendió
  • 1 szikkadt zsemle

Zöldborsó krémleves - Egészségséfünk receptje

A zöldborsót és a megtisztított, kockára vágott burgonyát feltesszük egy edénybe főni, annyi vizet öntünk rá, hogy 2 ujjnyira ellepje. Puhára főzzük. Amikor megvan botturmixszal összeturmixszoljuk, majd visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a sót, borsot, pici szerecsendiót, valamint a főzőtejszínt. Ha túl sűrű, tejjel hígítva tudjuk elérni a kellő sűrűséget. 
A zsemlét szeletekre, majd kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Tálaláskor a leves tetejére tesszük.

Tipp! Ha valaki nem szeretne a zsemlekockákkal bajlódni, a boltban lehet kani készen, én a fokhagymásat szeretem. Szintén jó feltét lehet a levesgyöngy is.

Jó tudni! A borsót és a burgonyát párolóedényben is megpárolhatjuk, ez egészségesebb. Lehet olyan változatot kapni, amely több szintes, így egyszerre több étel is elkészülhet benne. Ha ezzel megvagyunk, átöntjük egy edénybe, tej, tejszín hozzáadásával tudjuk összeturmixszolni.

MÉG TÖBB EGÉSZSÉGES RECEPT ITT!

Tápérték: (100 g)

 

Zöldborsó

Burgonya

Tej (1,5 %-os)

Főzőtejszín (10 %-os)

Zsemle

Energia

81 kcal

69 kcal

44 kcal

120 kcal

277 kcal

Fehérje

5,4 g

1,6 g

3 g

3,2 g

9,2 g

Zsír

0,4 g

0,1 g

1,5 g

10 g

0 g

Szénhidrát

14,4 g

15,7 g

4,7 g

4,3 g

57,4 g



Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend