Hirdetés
Zöld spárga baconbe tekerve - Egészségséfünk receptje

Zöld spárga baconbe tekerve - Egészségséfünk receptje

A spárga talán az egyik legmegosztóbb zöldségünk. Nekem a tavaszi/nyári zöldségek közül az egyik kedvencem. A hagyományosat inkább levesnek, szósznak szeretem, a zöld változatát viszont köretnek vagy akár főételnek. Most egy nagyon egyszerű receptet mutatok, ami hamar elkészül, mégis laktató és finom.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag zöld spárga
  • 1 csomag bacon szalonna

Zöld spárga baconbe tekerve - Egészségséfünk receptje

A spárgát megmossuk, megtisztítjuk. 3-4 szálat betekerünk 1-1 bacon szalonnába, majd vékonyan kivajazott tepsibe lerakjuk. Pici vizet öntünk alá. Fóliával lefedjük, kb. 25 percig 180 fokon pároljuk. Majd levesszük a fóliát és magasabb hőfokon pár percig pirítjuk.

Tipp! Ugyanezt természetesen a hagyományos spárgából is elkészíthetjük. Fejenként 2 csokorral számoljunk, ha köretnek szánjuk. Nagyon finom Serrano sonkába vagy más szárazabb sonkába is tekerve, akkor viszont kicsit később vegyük le a fóliát, kevesebb ideig pirítsuk.

Jó tudni! A spárga még ma sem gyakori étel a magyar konyhában, pedig amellett hogy vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, rengeteg jótékony hatása van. A gyógyításban főként vizelethajtásra használják magas káliumtartalma miatt. Enyhén hashajtó hatása is van. Zöld spárgával erősíthetjük hajszálereinket, csökkenhetjük az visszeres panaszokat, csökkenthetjük az érszűkület kialakulásának esélyét. Csökkenti a „rossz” koleszterin szintet, ezáltal a szív és érrendszeri betegségek kialakulását.

Tápérték: (100 g)

 

Spárga

Bacon

Energia

20 kcal

486 kcal

Fehérje

2,2 g

16,8 g

Zsír

0,1 g

46,5 g

Szénhidrát

3,8 g

-

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend