Vörösborban párolt körte - Egészségséfünk ajánlja

Vörösborban párolt körte - Egészségséfünk ajánlja

A körte az egyik legkedveltebb gyümölcsünk, ami télen is beszerezhető. Nyersen, kompótnak, édességnek is nagyon finom, de remek köret is készíthető belőle sült húsokhoz.

Hozzávalók:

-       5 db körte

-       ½ liter könnyű vörösbor

-       4 evőkanál cukor

-       ½ kávéskanál őrölt fahéj

-       késhegynyi őrölt szegfűszeg

-       1 kávéskanál reszelt citromhéj

 

Vörösborban párolt körte - Egészségséfünk ajánlja

 

A körtéket meghámozzuk úgy, hogy a szára megmaradjon. A bort, a cukrot, a citromhéjat és a fűszereket összeforraljuk. A meghámozott körtéket beletesszük, és puhára pároljuk. Tálaláskor meglocsoljuk pici mézzel, illetve kevés mártást is tehetünk rá.

Tipp! Ha sűrűbb mártást szeretnénk, akkor a megmaradt szirup mennyiségétől függően, de kb. ½ evőkanál étkezési keményítővel besűríthetjük, és kevés tejszínnel összekeverhetjük, felfőzhetjük.

Jó tudni! Cukor helyett édesítőszer vagy nyírfacukor is használható.

Tápérték (100 g)

 

Körte

Vörösbor

Cukor

Energia

58 kcal

85 kcal

390 kcal

Fehérje

0,3 g

0 g

0 g

Zsír

0,1 g

0 g

0 g

Szénhidrát

15,4 g

2,6 g

99,9 g

 

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek