Hirdetés
Változókori problémák

Változókori problémák

A változókorban fellépő ösztrogénhiány számos kellemetlen tünetet okoz. A hormonpótló gyógyszerek mellékhatásaitól sokan tartanak; az ő részükre jelenthetnek megoldást a szövetspecifikus készítmények, melyek kezelik a menopauzális tüneteket és segítenek a csontritkulás megelőzésében.

Hirdetés
Hirdetés

A 45 év fölötti nők nagy százaléka szenved a változókori tünetekben. Hőhullámok, álmatlanság, fejfájás és egyéb kellemetlen tünetek jelentkeznek, nem beszélve az ezekkel együtt járó lelki problémákról. A lecsökkent és folyamatos ösztrogénhiány következtében megnő a szív- és érrendszeri betegségek, csontritkulás és számos daganatos betegség gyakorisága.

Már Magyarországon is elterjedt és széles körben alkalmazott megoldás a hormonpótlás. Ennek - mint minden terápiának - természetesen vannak előnyei és hátrányai. Sokan félnek a hormonpótló gyógyszerek daganatos betegségeket indukáló hatásától.

Mi jelenthet mégis megoldást a menopauzális tünetektől szenvedő nők számára?

Ma már van olyan készítmény, amely női nemi hormonok szedése nélkül segít a változókori tünetek gyógyításában, és a fellépő, nem egyszer nagyon súlyos betegségek megelőzésben. Ez nem tartalmaz nemi hormonokat, hanem úgynevezett "szövetspecifikus" úton hat, vagyis egy olyan intelligens szer, amely minden szövetben máshogy működik. Ennek köszönhetően a különböző szervekben az ott kívánatos hatást fejti ki, mely segít abban, hogy az esetleges mellékhatásokat elkerüljük.

Így kedvezően hat az emlőre, a sok betegnek problémát okozó emlőfeszülés elkerülhető. A készítmény úgynevezett "vérzésmentes terápiát" jelent, vagyis nem hozza vissza a havi ciklust, így a hölgyek még kevesebb fizikai és lelki szenvedésnek vannak kitéve.

A változókori panaszok egyike a hüvelyszárazság, amely a szexuális életben is sok problémát okoz. A készítmény csökkenti a hüvelyszárazságot, valamint központi idegrendszeri hatásán keresztül fokozza a libidót.

A nem kezelt változókori problémák sajnos gyakran nagymértékben segítik elő a csontritkulást is. Jelenleg ez a gyógyszer az egyetlen olyan szövetspecifikus készítmény Magyarországon, amely egyszerre kezeli a menopauzális tüneteket és alkalmas szer a csontritkulás megelőzésére is.

A kezelés lehetőségével kapcsolatban további információkért nőgyógyász tanácsát javasolt kérni.


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend