Vajas-sajtos sült gomba - Egészségséf
Végre napsütésben úszva írhatom receptjeimet, és ez a szép idő elég okot ad arra, hogy több élvezethez jussunk délután is.
Hozzávalók:
• Csiperkegomba
• Friss kakukkfű
• Vaj
• Sajt
Az alaposan megmosott gombák szárait kivágjuk és fejjel lefelé egy tepsibe rakjuk őket úgy, hogy lássuk a lemezeit. Olyanok legyenek, mint egy kis mélytányér. Tépkedjünk bele friss kakukkfüvet, majd annyi vajat, hogy legalább a ¾-ét kitöltse. Grill módba kapcsolva kezdjük el sütni. Ez azért fontos, mert így a gombának nincs ideje levet engedni. Amikor a vaj már megolvadt és valósággal rotyog a gombában, húzzuk ki a sütőből és tegyünk a fejekre egy-egy csipet sajtot. Lehet puha, kemény, penészes is, kinek mi a kedvence. Amint a sajt megpirult, tálaljuk. Friss bazsalikomot tépkedjünk rá és frissen sült péksüteményt fogyasszunk hozzá. Egyszerűen késsel és kézzel katonázgassunk.