Hirdetés
Újhagymás zöldbabsaláta - Hisztaminérzékenyeknek is!

Újhagymás zöldbabsaláta - Hisztaminérzékenyeknek is!

Szatmári Éva dietetikus és Lengyel Ákos séf ajánlásával olyan ételek receptjét ajánljuk, amiket hisztaminintoleranciában szenvedők is fogyaszthatnak. Az első fogás ez a zöldbabsaláta.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítés: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg zöldbab
  • 30 dkg sárga vajbab
  • citromlé ízlés szerint
  • 2 dkg vaj
  • 2 kanál olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma
  • só, bors

Újhagymás zöldbabsaláta - Hisztaminérzékenyeknek is!

A zöldbabot 1-2 cm-es darabokra vágjuk. Citromleves vízben kissé megfőzzük, de ne legyen puha, maradjon roppanós. Pár perc után leszűrjük, és azonnal jéghideg vízbe tesszük (így nem fő tovább és megőrzi szép színét). A vajat az olívaolajjal egy serpenyőbe tesszük, felmelegítjük, beletesszük a karikákra vágott újhagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, összepároljuk. Melegen tálaljuk, ízlés szerint csepegtethetünk rá citromlevet. Előételként is kitűnő, de a csirke mellé is kínálhatjuk.

Energiatartalom: 250 Kcal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend