Hirdetés
Uborkaleves szárított paradicsommal - Egészségségünk receptje

Uborkaleves szárított paradicsommal - Egészségségünk receptje

Nálunk mindenki nagyon leveses. Nagy kedvenc a húsleves, gulyás, azonban nem lehet minden héten azt készíteni. Ezért egyre több krémlevest főzök, amivel változatosabbá tehetem a menüt. Most egy olyan változatot mutatok, amit főzni sem kell, sőt hidegen a legjobb.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka
  • ½ fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • pár szem szárított paradicsom
  • pár szem mini  mozzarella
  • só, bors
  • kevés kapor

Uborkaleves szárított paradicsommal - Egészségségünk receptje

Az uborkákat megmosom, megtisztítom, hosszában elvágom, kiszedem a magokat. Darabokra vágom és a turmixgépbe teszem. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, joghurtot, olíva olajat, sót, borsot. Az egészet simára turmixszolom. Tálaláskor teszek bele szárított paradicsomot, mozzarellát, és megszórom a tetejét a felaprított kaporral.

Tipp! Jól lehűtve tálaljuk. A kapor el is hagyható, ha valaki nem szereti.

Jó tudni! Mit már arról beszámoltunk, az uborkának nagyon magas a víztartalma, ami nyáron a kánikulában nagyon fontos. Belülről hidratálja a szervezetet. Alacsony kalóriatartalmú, méregtelenítő- és fogyókúrák elengedhetetlen rész. Emellett csökkentheti a koleszterin-szintet és a vérnyomást.

MÉG TÖBB RECEPT ITT!

Tápérték: (100 g)

 

Uborka

Joghurt

Mozzarella light

Energia

11 kcal

83 kcal

182 kcal

Fehérje

7 g

4,3 g

22 g

Zsír

0,1 g

4,3 g

10 g

Szénhidrát

1,7 g

5,5 g

1 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend