Hirdetés
Túrós-sajtos pogácsa - Egészségséfünk receptje

Túrós-sajtos pogácsa - Egészségséfünk receptje

Mivel szinte minden háziasszony idő szűkében szenved, ennek a receptnek – ha nem ismerik még – biztos nagyon örülnek. Az alap tészta 3 összetevőből áll, azonban ez sokféleképpen variálható. Könnyű összeállítani, 1 éjszakát pihen, utána pedig villámgyorsan kisül, és nagyon finom.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 40 perc + 1 éjszaka

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg Rama
  • 25 dkg liszt sóval elkeverve
  • 15 dkg füstült sajt reszelve

A margarint a liszttel eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a túrót, a reszelt sajtot, és jól összegyúrjuk. Bucit formálunk belőle, fóliába tekerjük és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap kb. fél cm vastagra nyújtjuk és kb. 10 forintos nagyságú szaggatóval szaggatjuk. Nem fog nagyon megdagadni, ezért rakhatjuk közel egymáshoz a tepsiben. 180-200 fokra (sütőtől függ) előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, arany színű legyen, ne hagyjuk nagyon megbarnulni, mert nagyon kiszáradhat.

Túrós-sajtos pogácsa - Egészségséfünk receptje

Tipp! A tepsit nem kell kivajazni, lisztezni, mert a tészta elég zsiradékot tartalmaz. Aznap a legfinomabb, de ha másnap szeretnénk elfogyasztani, akkor, ha kihűlt, rakjuk nejlon zacskóba, úgy tároljuk. A tetejét is megszórhatjuk sajttal vagy köménymaggal. Ebben az esetben kicsit kenjük meg a tetejét tojással.

Jó tudni! Nem tartozik a diétás ételek közé. Ha kísérletező típusok vagyunk, akkor a fehér liszt helyett használjunk sütéshez kifejlesztett, csökkentett szénhidráttartalmú lisztet. Túróból pedig mindenképpen félzsírosat.

MÉG TÖBB RECEPT EGÉSZSÉGSÉFÜNKTŐL

Tápérték (100 g)

 

Fehérliszt

Rama

Túró

Energia

370 kcal

630 kcal

143 kcal

Fehérje

12,3 g

0 g

16,2 g

Zsír

1,3 g

70 g

7 g

Szénhidrát

76,3 g

0 g

3,7 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend