Hirdetés
Tonhalsteak - Egészségséfünk receptje

Tonhalsteak - Egészségséfünk receptje

Köztudott, hogy mi magyarok nagyon kevés halat eszünk, azt is inkább karácsony táján. Pedig nagyon egyszerű elkészíteni a tengeri halakat, ráadásul a piacon igen nagy választék áll rendelkezésre. A mostani is egy nagyon egyszerű recept, amit a gremolata öntet tesz különlegessé.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 4 tonhalsteak
  • 6  evőkanál petrezselyem aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 nagyobb citrom reszelt héja
  • oliva olaj
  • só, bors
  • koktélparadicsom
  • 1 csomag saláta

Tonhalsteak - Egészségséfünk receptje

Kezdjük a gremolatával. Ehhez egy kis tálban keverjük össze a fokhagymát, petrezselymet és a citromhéjat . Ezt tegyük félre. A tonhalsteaket kenjük meg olajjal mindkét oldalon. Felforrósított tapadásmentes serpenyőben oldalankét 2-3 percig süssük. Szedjük ki, és ekkor sózzuk, borsozzuk. Egy salátás tálba tegyük bele a salátát, öntsünk rá kevés olíva olajat, tegyük rá a gremolatát és a felezett koktélparadicsomokat. Jól keverjük össze. Tálaláskor helyezzük rá a tonhalsteaket.

Tipp! A gremolatát úgy is elkészíthetjük, hogy az elején összekeverjük olajjal, és ezt öntjük a salátára, vagy akár a tonhalsteakre. Ekkor azonban a salátát már nem kell olajozni.

Jó tudni! Ha nem kapunk tonhalsteaket, akkor akár lazaccal is készíthetjük. A csirkemell mellett a tengeri halak is nagyon egészségesek, zsír- és kalóriaszegények.

Még több egészséges recept Egészségséfünk konyhájából.

Tápérték (100 g)

 

Jégsaláta

Tonhal

Olíva olaj

Paradicsom

Energia

10 kcal

144 kcal

902 kcal

18 kcal

Fehérje

0,6 g

23,3 g

0 g

0,8 g

Zsír

0,1 g

4,9 g

100 g

0,2 g

Szénhidrát

2,1 g

0 g

0 g

3,8 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend