Hirdetés
Tejszínes, tárkonyos borjúragú - Egészségséfünk receptje

Tejszínes, tárkonyos borjúragú - Egészségséfünk receptje

Ezt az ételt azért szeretem nagyon, mert elképesztő mennyi variációra ad lehetőséget. A hús, tárkony és a tejszín adott, de még azzal dúsíthatom, ami éppen otthon van, és szeretünk. Most egy gombás, sárgarépás változatot mutatok be.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg borjúcomb
  • 0,5 kg csiperke
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • főzőtejszín
  • 1 teáskanál tárkony
  • só, bors

Tejszínes, tárkonyos borjúragú - Egészségséfünk receptje

A borjúcombot kis kockákra vágom. A gombát, sárgarépát megtisztítom és felszeletelem. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Rárakom a felkockázott húst, és nagy lángon, kevergetés mellett fehérre pirítom. Amikor félig kész, hozzáadom a gombát, sárgarépát, tárkonyt, sót, borsot és annyi vizet, hogy bőven ellepje. Felforralom, majd közepes lángon puhára főzöm. Ha szükséges pótlom a vizet. Amikor megpuhult a hús, tejszínt adok hozzá. Ismét felforralom. Pörkölt sűrűségűnek kell lennie, ezt a tejszín mennyiségével tudom szabályozni.

Tipp! Ehhez az ételhez leginkább a rizs illik. Aki diétázik, használjon barna rizst. Én ugyanúgy készítem, mint a fehéret. 1 bögre rizs megmosva, olajon megpirítva, 1 bögre húslé + 1 bögre víz + só, bors, fél hagyma. Felforralom, lefedem, kis lángon puhára párolom. A fedőt nem szabad emelgetni.

Jó tudni! A vörös húsok fogyasztása módjával javasolt. A borjú ízre nem annyira intenzív, mint a marha, a főzési ideje is rövidebb.

Tápérték: (100 g)

 

Borjúcomb

Csiperke gomba

Sárgarépa

Főzőtejszín

Energia

144 kcal

39 kcal

41 kcal

120 kcal

Fehérje

19,4 g

5,9 g

0,9 g

3,2 g

Zsír

6,8 g

0,2 g

0,2 g

10 g

Szénhidrát

0

3,3 g

9,5 g

4,3 g

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend