Tejszínes, sütőtökös ragu - Egészségséf

Tejszínes, sütőtökös ragu - Egészségséf

Mivel most van a sütőtök főszezonja, jöjjön ismét egy egyszerű, gyors, de annál finomabb étel. Főleg azoknak ajánlom, akik szeretik az édes és a sós ízek keverékét.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • ½ kg csirkemell
  • ½ kg sütőtök
  • ½ kávéskanál őrölt fahéj
  • ½ kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál fokhagyma granulátum
  • 2 dl húsleves
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • olíva olaj

Tejszínes, sütőtökös ragu - Egészségséf

A csirkemellet kockázzuk fel. A sütőtököt tisztítsuk meg, vágjuk a csirkéhez hasonló nagyságú kockákra. Kevés olajon pirítsuk meg a csirkemellet. Nem kell, hogy teljesen megsüljön, csak kapjon egy fehér kérget. Adjuk hozzá a sütőtököt, a fűszereket és a húslevest. Fedő alatt kb. 25 perc alatt pároljuk puhára. Szórjuk meg az étkezési keményítővel, öntsük fel a tejszínnel és forraljuk össze, míg kicsit be nem sűrűsödik.

Tipp! Vehetünk több sütőtököt, és készíthetünk belőle köretet. Akár sütőtök tócsnit, akár sütőtökös burgonyapürét, vagy sütőtökös rizottót.

Jó tudni! Az étkezési keményítő sűríti be a szószt. Ha elfőtt a leve, pótoljuk, illetve étkezési keményítő helyett használhatunk lisztet is.

Tápérték (100 g)

 

Csirkemell

Sütőtök

Főzőtejszín 10 %-os

Olíva olaj

Energia

114 kcal

45 kcal

120 kcal

902 kcal

Fehérje

21,2 g

1 g

3,2 g

0 g

Zsír

2,0 g

0,1 g

10 g

100 g

Szénhidrát

0 g

11,6 g

4,3 g

0 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek